Ga naar inhoud
MAP

IFKS Skûtsjesilen Lemmer

Lemsterstrand, Lemmer

Het IFKS Skûtsjesilen in Lemmer op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2024 is naast zeilevenement ook een sfeervol gebeuren aan de Lemsterbaai en in het centrum van Lemmer met veel gezelligheid.

Het IFKS Skûtsjesilen in Lemmer op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2024 is naast zeilevenement ook een sfeervol gebeuren aan de Lemsterbaai en in het centrum van Lemmer met veel gezelligheid.

Bij de finales op de tweede dag stijgt de spanning tussen de potentiële winnaars. Wie kan het kampioenschap dit jaar op zijn naam schrijven? Winnen kan in elk van de vier klassen. Vanwege het grote aantal deelnemers zeilt de IFKS namelijk in meerdere klassen, met de A-klasse aan top.

Wedstrijden in de Baai van Lemmer
Er doen zo’n 60 skûtsjes aan mee, verdeeld over vier klasses. De startijden verschillen. Op beide dagen starten de C-klasse om 09.15 uur, de B-klasse om 11.00 uur, a-klein om 12.45 uur en de A-klasse om 14.30 uur. Op de pieren bij het Lemster strand of vanaf de Industrieweg is alles prima te volgen.

IFKS finale en feest in centrum Lemmer
Vooral de spectaculaire IFKS-finale op zaterdag trekt veel bekijks. De winnaars in de diverse klassen krijgen vanaf circa 16.15 uur een spetterende ontvangst bij hun passage van de Lemstersluis naar de Binnenhaven in Lemmer centrum. De pure lol en gezelligheid spatten er vanaf. Bemanningsleden en hun naasten kunnen vaak hun geluk niet op. Die vrolijkheid krijgt een vervolg na het afmeren aan de Emmakade. Bij een beetje warm weer, doen velen goedschiks of kwaadschiks mee aan de traditionele duik. De blaaskapel van de Koudumer Hofkesjongers fungeert standaard als extra sfeermaker, maar meestal er zijn meer dweilorkesten actief. Vaak blijft het dan ook nog lang gezellig op de kade. Al is de officiële prijsuitreiking in besloten IFKS-kring in de tent bij het strand.

Wanneer:
23 en 24 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je IFKS Skûtsjesilen Lemmer
Lemsterstrand

Lemsterstrand
Industrieweg 2
Lemmer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.