Ga naar inhoud
MAP

Stadswandeling met papieren gids door Workum

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf een stadswandeling in Workum

Op bezoek in Workum? Dan kun je op elk moment met een papieren gids van maar liefst zestien pagina’s een stadswandeling maken door deze kunstzinnige stad. Met de route ga je langs de schatten van Workum zoals het Jopie Huisman Museum, de leeuwenfontein van de 11fountains, de Sint Getrudiskerk en de Workumer Peerdestal. Onderweg zie je allerlei galeries van Workumer kunstenaars.

Ontdek de schatten van Workum

De stadswandeling is 4,7 kilometer lang en begint bij Museum Warkums Erfskip. Als wandelaar word je vervolgens meegenomen langs de leukste, mooiste en interessantste plekjes. De wandeling voert onder meer langs de Sint Gertrudiskerk, de Blazerhaven, de steeg bij het historische kerkenpad de ‘Tillefonne’, het stadsburgerweeshuis en de Joodse begraafplaats. Je ontdekt dat er in de steeg bij ‘Tillefonne’ vele kalverliefdes ontstonden, te zien aan de namen ingekerfd in de oude erfafscheiding. Kunstenaar Henk de Boer schreef hier zelfs een gedicht over, dat op deze plek te lezen is. En zo zijn er nog meer geheimen en schatten om te ontdekken.

fontein van workum met de kerk op het achtergrond

Deze oude stad heeft veel historie bewaard om nu van te kunnen genieten

Startpunt van de wandeling

De stadswandeling begint en eindigt bij Museum Warkums Erfskip. Daarna ga je verder naar de Sint Gertrudiskerk en zo wandel je door het levensverhaal van Workum. Van afstand is deze kleinere Elfstedenstad herkenbaar aan deze Grote of Sint Gertrudiskerk. Want hoe mooi en beeldend Jopie Huisman zijn geboorte- en woonplaats ook heeft afgeschilderd, de geschiedenis van zijn paradijselijke plaats gaat zijn geboorte ver voorbij en verder terug dan 1297. Kom, en duik mee de geschiedenis in.

Bezoek Museum Warkums Erfskip
Waag

Waar koop ik de stadswandeling

De stadswandeling wordt in het zomerseizoen verkocht bij het VVV informatiepunt in Museum Warkums Erfskip aan de Merk 1 in Workum en bij Soal Beach Resort in Workum. Ook is de stadswandeling te koop in de webshop van VVV Waterland van Friesland. De prijs bedraagt € 3,-.

Bestel hier de stadswandeling in de webshop
Museum Warkums Erfskip

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.