Ga naar inhoud
MAP

Heechspanning

Breng een bezoek aan Heechspanning op 9 mei 2024

Zet Heechspanning op 9 mei 2024 alvast in de agenda, want op Hemelvaartsdag is het weer tijd voor Heechspanning!

Het festival draait om straattheater, waarbij er op straat diverse acts te vinden zijn, geschikt voor iedereen. Denk aan humoristische circusachtige shows en ontroerende optredens van muzikale duo’s. Niet alleen zul je verrast worden door vooraf geplande acts, maar ook door allerlei rondtrekkende figuren zoals draken en aapjes. Elk jaar wordt er gezorgd voor acts die net iets anders zijn dan wat je gewend bent.

Hoe het allemaal begon

Heechspanning ontstond met het initiatief van een groep vrienden die een theaterevenement wilde organiseren voor de inwoners vaan Heeg. Het begon als een bescheiden evenement, maar breidde zich elk jaar uit en werd steeds groter. Ondertussen is Heechspanning een populair en bekend terugkerend festival binnen binnen de regio.

Buiten de groep enthousiaste vrienden hebben veel mensen in Heeg zich door de jaren heen betrokken gevoeld bij een van de jaarlijkse hoogtepunten in het dorp. Mensen steunen niet alleen met geld, maar helpen ook door stroom, water, terras, opslagruimte en nog veel meer beschikbaar te stellen. Het hele dorp draagt bij en maakt dit knallende festival mogelijk. 

Programma

Laat je verrassen door allerlei soorten muziek tijdens Heechspanning. Van vrolijke blues tot stevige rock en van country tot mooie semi-klassiek. Geniet van geweldige optredens van verschillende bands en muzikale talenten die voor een feestelijke en verrassende sfeer zorgen. Bij Heechspanning krijg je een mix van muziek waar je van kunt genieten en die je een onvergetelijke ervaring bezorgt.

Bij Heechspanning beleef je een mix van acrobatiek, watertheater, rondtrekkende acts en humor die een glimlach bezorgt. Laat je betoveren door fantastische acrobatische shows met verbazingwekkende stunts en lenige bewegingen. Geniet van theater vanaf het water, vol creativiteit en spektakel en laat je verassen door rondtrekkende acts met die overal opduiken met hun indrukwekkende optredens. Vergeet vooral niet te lachen om grappige opstellingen die je tegenkomt.

Ontdek bijzondere dansvoorstellingen met lokale en internationale dansers van alle leeftijden. Voor degene die zelf graag de dansvloer betreden, sluit aan bij het feest op de Waterherberg en laat je coole dansmoves zien!

Ontdek meer over Heechspanning

Voor de kids

Voor de jonge bezoekers van Heechspanning is er een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan geweldige theateracts. Deze acts zijn speciaal voor kinderen, waaronder familieshows die geschikt zijn voor alle leeftijden. Van betoverende watertheaterspektakels tot rondtrekkende acts die zorgen voor extra plezier.

Langs de Tsjerkesleatswei en de Koaldyk kunnen kinderen genieten van allerlei leuke activiteiten. Denk aan ballonnenpret, een kindervrijmarkt, zeepbellen en speciale acts die zijn afgestemd op de allerkleinsten. Kortom, er valt genoeg te beleven en te ontdekken voor de jonge bezoekers tijdens Heechspanning. 

een groep meiden die aan het dansen is met een gele laken.

Zoek en boek een overnachting tijdens Heechspanning

Reisgezelschap

Ontdek tips voor een bezoek aan Heeg

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.