Ga naar inhoud
MAP

Jouster Merke

Breng een bezoek aan Jouster Merke

Iedere vierde donderdag in september staat Joure in het teken van de Jouster Merke: een uitgebreide markt en kermis. Hoewel de jaarmarkt slechts één dag duurt, is het een levendige bedoening. Boeren en burgers uit heel Fryslân reizen van heinde en verre naar Joure op deze speciale donderdag in september. Opmerkelijk is dat de marktrechten voor de Jouster Merke teruggaan tot het jaar 1466.

Wat te doen

Tijdens de Jouster Merke in Joure is het gezellig druk met kraampjes in de winkelstraat en omliggende straten. Vroeger was er vooral een veemarkt, maar nu is daar nog maar een klein stukje van over. Toch blijft de traditie van een jaarlijkse paardenveiling in een manege aan de rand van Joure bestaan.

Naast deze markt is er nog veel meer te beleven. Feest onder de Toer zorgt voor extra feestvreugde met optredens van verschillende artiesten. De Joustermerkeloop biedt sportievelingen de kans om deel te nemen aan een hardloopwedstrijd. En voor de paardenliefhebbers zijn er de Jouster Merke koersen.

Een bijzondere toevoeging aan de merke is de Agrarische Schouw, een landbouwtentoonstelling die al meer dan 50 jaar plaatsvindt. Hier kun je alles ontdekken over de agrarische wereld. Ook de jaarlijkse kermis in Joure hoort erbij. De attracties staan op de parkeerplaats achter de winkelstraat. Kortom, de Jouster Merke biedt niet alleen gezelligheid en kraampjes, maar ook een blik op de agrarische sector en plezier op de kermis.

Lees meer
Mensen die over de markt lopen ook wel Joustermerke genoemd. Terras van Doppio in Joure

Zoek en boek een overnachting tijdens Jouster Merke

Reisgezelschap

Ontdek tips voor een bezoek aan Joure

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.