Ga naar inhoud
MAP

Camperelfstedenroute

(198,0 km)

It giet oan! Nooit meer wachten op de tocht der tochten, want je rijdt de Elfstedentocht het hele jaar door met de camper. Er is speciaal voor camperaars een route samengesteld om Friesland op een unieke manier te ontdekken. De route is circa 220 kilometer en de beste reistijd is van september tot en met mei (dit in verband met de drukte). De Elfstedentocht start (en eindigt) officieel in Leeuwarden, maar je kan uiteraard in elke Elfstedenstad beginnen. Bekijk hier alle campererplaatsen.

Stempelen maar 
In iedere stad verzamel je een stempel. De stempelposten zijn per stad duidelijk aangegeven. Heb jij alle stempels verzameld? Gefeliciteerd! Maak een foto van je volle stempelkaart en stuur deze via het formulier op de website naar ons toe! Zo maak je kans op mooie prijzen! 

Kijk voor de stempelkaart op www.camperelfstedentocht.nl.  

Dit ga je zien

1

Leeuwarden (Ljouwert)

Leeuwarden (Ljouwert)

Leeuwarden (Ljouwert) is de trotse hoofdstad van Friesland. Een prachtige stad met veel historie. 

Leeuwarden fontein
2

Camperplaats Leeuwarden

Camperplaats Leeuwarden

Camperplaats Leeuwarden is gelegen op een rustige plek aan een jachthaven midden in de woonwijk Zuiderburen. In 15 minuten fietsen ben je in hartje centrum. Elke dag welkom! Veel faciliteiten en extra's.

3

AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo is hét familiepark van Friesland. Ontdek samen de bijzondere dieren, zoals nijlkrokodillen, ijsberen en flamingo’s. Of leef je uit in de speeltuinen en op de ontdekkingspaden! In dit dierenpark heb je lekker de ruimte, wel zo fijn in deze tijd.

4

House of Taste

House of Taste

Proef & Beleef is het motto van House of Taste dat doen wij dan ook graag. Met ons eigen assortiment hebben wij de winkel verder gevuld met geweldig mooie delicatessen uit binnen- en buitenland waarmee u het proeven en beleven zelf mag ervaren.

5

Barrevoets

Barrevoets

Bij Barrevoets geniet je van een killer cappuccino, een lunch, een borrel of een heerlijke verse smoothie.

6

Museumhuis van Eysinga

Museumhuis van Eysinga

Een herenhuis gebouwd door een van de aanzienlijkste mannen in de achttiende eeuw. Daar verwacht je natuurlijk pracht en praal. Maar neem je ook een kijkje in de vertrekken van het personeel? En waarom...

Museumhuis van Eysinga
7

Stek Leeuwarden

Stek Leeuwarden

Stek is gevestigd in het oude brugwachtershuisje aan de Harlingersingel 2 in Leeuwarden. Bij Stek kun je terecht voor ontbijt, lunch, borrel en avondeten.

8

Venetian Gondola Tours Leeuwarden

Venetian Gondola Tours Leeuwarden

Maak een rondvaart door Leeuwarden in een echte Venetiaanse gondel. Geniet vanaf het water van de stad, in stijl en in de luxe van een echte Venetiaanse gondel.

9

Eetcafé Spinoza

Eetcafé Spinoza

Een eetcafé met huiselijke allure. Gevestigd in een prachtig monumentaal pand in de historische binnenstad van Leeuwarden. Al ruim 30 jaar een begrip in de Friese hoofdstad.

10

A Guide to Leeuwarden

A Guide to Leeuwarden

A Guide to Leeuwarden geeft de leukste stadswandelingen van Leeuwarden!

11

Fries Museum

Fries Museum

Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

12

Sneek (Snits)

Sneek (Snits)

Elfstedenstad Sneek is een levendige stad in Zuidwest Friesland met een groot winkelaanbod en vele gezellige terrasjes in het centrum.

Waterpoort Sneek
13

Jachthaven en Camping de Domp

Jachthaven en Camping de Domp

Jachthaven en Camping De Domp heeft een pittoreske stadscamping met passantenhaven, gelegen aan de oever van de Oudvaart met open verbinding naar het Sneekermeer en de Middelseeroute naar Leeuwarden.

14

Restaurant Aan de Gracht

Restaurant Aan de Gracht

Een heerlijke plek aan de gezelligste gracht van Sneek, het Grootzand. Een heerlijke kop koffie of thee van om de dag mee te beginnen, na de ochtend sessie op het werk of na de eerste uren winkelen bijkomen met een smakelijke lunch.

15

Fries Scheepvaart Museum

Fries Scheepvaart Museum

Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.

16

Café Restaurant De Kajuit

Café Restaurant De Kajuit

Café Restaurant De Kajuit is uniek gelegen, aan Jachthaven "de Domp 1 " te Sneek, op loopafstand van het centrum.

17

IJlst (Drylts)

IJlst (Drylts)

Elfstedenstadje IJlst ligt vlakbij Sneek en staat bekend als de houtstad van Friesland.

Molen IJlst
18

Houtzaagmolen De Rat

Houtzaagmolen De Rat

Aan de boorden van de Geeuw, de eeuwenoude vaarverbinding tussen IJlst en Sneek, staat de unieke houtzaagmolen "de Rat" die nog volop in productie is.

19

Eetcafé De Utherne

Eetcafé De Utherne

De Utherne is de ontmoetingsplaats voor IJlst en omgeving. Het zonnige terras met een lunchkaart en een borrelkaart heeft zicht op de mooiste fontein van Friesland.

20

Sloten (Sleat)

Sloten (Sleat)

Sloten is een mini Elfstedenstadje in de Zuidwesthoek van Friesland dat zo in een prentenboek kan worden opgenomen.

Sloten gracht
21

Restaurant "De Zeven Wouden"

Restaurant "De Zeven Wouden"

In ons restaurant, gevestigd in een monumentaal pand midden in het historisch stadje Sloten, staat het gastvrije team van De Zeven Wouden voor u klaar.

22

Museum Sloten

Museum Sloten

Midden in Sloten - echt een betoverend museum: ervaar de rijke geschiedenis van de stad en beleef op zolder de magische wereld van de toverlantaarns.

23

Stavoren (Starum)

Stavoren (Starum)

Stavoren is het oudste Elfstedenstadje gelegen aan het IJsselmeer, een echte bestemming voor watersporters!

Fontein Stavoren
24

Marina Stavoren

Marina Stavoren

Met onze water- en landfaciliteiten aan het IJsselmeer en nabij de Friese Meren biedt recreatiepark Marina Stavoren tal van recreatiemogelijkheden en is het een paradijs voor liefhebbers van vrijwel alle vormen van watersport.

25

Paviljoen De Potvis

Paviljoen De Potvis

Paviljoen De Potvis is gelegen in het hart van de watersport, op Marina Stavoren Buitenhaven.Het paviljoen biedt een wijde blik over het IJsselmeer. Bij ons kunt u met volle teugen genieten van...

26

Hindeloopen (Hylpen)

Hindeloopen (Hylpen)

Hindeloopen is een erg pittoresk Elfstedenstadje aan het IJsselmeer in Zuidwest Friesland. Zelden zie je zo'n sfeervol haventje.

Hindeloopen
27

Eerste Friese Schaatsmuseum

Eerste Friese Schaatsmuseum

Het museum is te vinden in Hindeloopen, een pittoresk stadje gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland, direct aan het IJsselmeer. In april 1983 opende elfstedenwinnaar Jeen van den Berg het museum.

28

Visrestaurant Sudersee en likeurenbrouwerij

Visrestaurant Sudersee en likeurenbrouwerij

Restaurant Sudersee is gevestigd in het centrum van Hindeloopen, naast de 16e eeuwse kerk en het oude gerechtsgebouw. Wij hebben een eigen inkoop van verse vis met daarbij de leukste visgerechten. Tevens vindt u bij ons een likeuren brouwerij.

29

Workum (Warkum)

Workum (Warkum)

Workum is een heerlijk Elfstedenstadje in Zuidwest Friesland, langgerekt van vorm met helemaal aan de westzijde het IJsselmeerstrand.

Workum Fontein
30

Camping Sudersé

Camping Sudersé

Camping Sudersé ligt centraal tussen de mooie oude stad Workum en het prachtige IJsselmeer.

31

Jopie Huisman Museum

Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De Stichting Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht, met als doel het exposeren van het werk en het uitdragen van de filosofie ..

32

Bolsward (Boalsert)

Bolsward (Boalsert)

Bolsward is qua Elfstedenbegrippen een grotere stad met diverse winkels, restaurants en mooie bezienswaardigheden. 

Bolsward Broerekerk
33

van Buren Bolsward schapenvacht looierij

van Buren Bolsward schapenvacht looierij

Enige Schapenvacht looierij van Nederland. Schapenvachten en Koeienhuiden, leerlooier sinds 1861. Generaties ervaring in de verwerking van schapenvachten tot prachtige producten. Onze kennis is gebaseerd op generaties lange ervaring in het leerlooien ...

34

Stadscafé Het Veerhuys

Stadscafé Het Veerhuys

Dit gezellige stadscafé ligt midden in het centrum van Bolsward. Bij ons kunt u uitstekend terecht voor een kop koffie met gebak, een goede lunch of een heerlijk diner.

35

Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'

Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'

Ontdek De Tiid in Bolsward. In De Tiid kun je inpluggen op de geschiedenis van Súdwest-Fryslân, onderdeel worden en zelf geschiedenis maken. 

36

Sonnema

Sonnema

Bij Sonnema maken we met trots en passie Sonnema Berenburg volgens dezelfde geheime receptuur als Fedde Sonnema in 1860.

37

Harlingen (Harns)

Harlingen (Harns)

Harlingen is de Elfstedenstad aan het Wad. Een prachtige stad met een nautisch heden en verleden, gebouwd op de bodem van de oude zee...

Harlingen stad
38

Expeditieschip Willem Barentsz

Expeditieschip Willem Barentsz

Op Willemskade in Harlingen gebeurt iets bijzonders. Hier wordt een replica gebouwd van het expeditieschip van Willem Barentsz. De bouwmethode uit de tijd van Barentsz worden hierbij gebruikt. Bezoek het leuke bezoekerscentrum en klim aan boord!

39

Grand Café Levels

Grand Café Levels

Een restaurant en bar waar genieten en beleving centraal staat.

40

Homminga's Fijne Winkeltje

Homminga's Fijne Winkeltje

Homminga is al meer dan 85 jaar een begrip in Harlingen e.o. Sinds 1931 staat Homminga klaar met adviezen voor de liefhebbers van kaas en specialiteiten.

41

Camping De Zeehoeve

Camping De Zeehoeve

Camping De Zeehoeve, Gelegen in de mooie stad Harlingen direct aan de Waddenzee. Leuke uitstapjes kunt u maken naar Harlingen, Franeker Afsluitdijk, Waddeneilanden waar veel te ondernemen is!

42

't Havenmantsje

't Havenmantsje

Tussen Waddenzee en Waddenstad Harlingen ligt restaurant ’t Havenmantsje. Waar vroeger de kotters hun vis bij de visafslag afleverden en waar nu de boot uit Terschelling aanmeert ligt het voormalige gerechtsgebouw met de naam ‘t Havenmantsje.

43

Franeker (Frentsjer)

Franeker (Frentsjer)

Elfstedenstad Franeker is een boeiende stad met haar rijke universiteitsverleden.  Jarenlang werd deze stad bewoond door vele studenten daaronder waren bekende namen als Descartes.

Franeker
44

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Het zonnestelsel in huis. Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld.

45

Museum Martena

Museum Martena

Museum Martena is in het mooiste stadskasteel van Franeker gevestigd. In het museum hoor je de verhalen van de stad.

Martenastins
46

Keatsmuseum

Keatsmuseum

Het Keatsmuseum is het oudste sportmuseum van Nederland. Het museum geeft in haar vaste opstelling een beeld van de historische ontwikkeling van de kaatssport. In wisselende tentoonstellingen vindt je er alles over de kaatssport.

47

De Stadsherberg

De Stadsherberg

Dagelijks open vanaf 11.30 uur. In overleg kan dit ook eerder.U kunt ons telefonisch bereiken van 09.00 tot 21.00. Voor groepsreserveringen adviseren wij om tussen 12.00 uur en 21.00 uur te bellen

48

Dokkum (Dokkum)

Dokkum (Dokkum)

Dokkum is de meest noordelijk gelegen Elfstedenstad, ze ontstond nadat deze plek een bedevaartsoord werd na de moord op Bonifatius in 754.

Dokkum kerk en fontein
49

Brouwerij Dockum

Brouwerij Dockum

In Brouwerij Dockum brouwen wij onze speciaalbieren op ambachtelijke wijze middenin ons proeflokaal. Hier combineren we smaakmakende gerechten met de lekkerste speciaalbieren van Kâld Kletske en Bonifatius.

50

IJssalon en patisserie W’iis

IJssalon en patisserie W’iis

Ijssalon en patisserie W’iis gevestigd in het centrum van Dokkum, maakt ambachtelijk ijs van melk uit de regio. Daarnaast koop je er bonbons met zeekraal van het Wad en de Beerenburg chocoladetruffel.

51

KB Food & Drinks

KB Food & Drinks

Welkom bij KB Food and Drinks! Sinds 1 september 2017 zijn we geopend in Dokkum.

52

Dokkum (Dokkum)

Dokkum (Dokkum)

Dokkum is de meest noordelijk gelegen Elfstedenstad, ze ontstond nadat deze plek een bedevaartsoord werd na de moord op Bonifatius in 754.

Dokkum kerk en fontein

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.