Ga naar inhoud
MAP

Handelsstad Workum

Workum (op z'n Fries Warkum), één van de Friese Elfsteden, heeft al stadsrechten sinds 1399. Liggend aan de voormalige Zuiderzee en grenzend aan de Friese meren was Workum een belangrijke handelsstad voor de regio. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf. Onderweg zie je de vele trapgeveltjes, zadeldaken en de Grote of Sint-Getrudiskerk. Niet voor niets is het sinds 1988 een beschermd stadsgezicht. Je kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman maar er is ook een museum waar je kennis maakt met de rijke historie van Workum.

Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar.

Lynn, Belvilla.nl

Strontrace

De strontrace is hét jaarlijkse evenement van Workum. Centraal staan de historische schepen die zo snel als mogelijk zeilend een zak mest naar Warmond brengen. Verder staat de zogenaamde strontweek in het teken van diverse activiteiten waar je zelf aan mee kan doen. Jaag één van de zeilschepen over de dijk richting het IJsselmeer, vaar zelf mee met de Beurtveer, bezoek de visserijdagen, ga klompzeilen en meer!

Meer over de Strontrace

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.