Ga naar inhoud
MAP

Heerenveen

Ontdek Heerenveen en de omgeving Heerenveen

Heerenveen (of it Hearrenfean zoals we in Friesland zeggen) is het grootste dorp van Friesland met meer dan 30.000 inwoners. Het ligt ten zuidoosten van Sneek en ten zuidwesten van Drachten, vlakbij Joure. Heerenveen is een van de sportiefste plaatsen van Friesland. Je vindt hier ijsstadion Thialf en het Abe Lenstra stadion. Heerenveen is naast sportieve stad ook een plek met een gezellig centrum met leuke winkels en knusse restaurants. Bovendien vind je in Heerenveen prachtige monumenten waaronder het mooie statige gebouw: Crackstate, het huidige gemeentehuis. Als je dan toch in Heerenveen bent maak dan gelijk een mooie wandeling in de bossen van het naastgelegen Oranjewoud. Je kunt hier heerlijk wandelen. Wanneer kom jij Heerenveen bezoeken?

Boek een overnachting in de omgeving van Heerenveen

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Heerenveen

Is Heerenveen gezellig?

Heerenveen is een gezellig dorp met een bijna stadse allure. Er is een gezellige winkelstraat met diverse winkels. Daarnaast kun je in Heerenveen prima uit eten, je hebt er een ruime keuze uit diverse soorten restaurants en cafés. Ook kun je een aantal musea in Heerenveen bezichtigen. Kortom, genoeg te doen in het gezellige Heerenveen!

Meer informatie over Heerenveen
winkelstraat heerenveen

Sportief Heerenveen

Heerenveen staat natuurlijk bekend om de voetbalclub: SC Heerenveen. Zij spelen hun thuiswedstrijden in het Abe Lenstra-stadion. Daarnaast is Heerenveen ook bekend van het schaatsen en het ijsstadion Thialf. Daarmee is Heerenveen een van de sportiefste plaatsen van Friesland. 

Lees meer over Thialf
stadion sc heerenveen

Nannewiid

Het Nannewiid is een natuurgebied wat oorspronkelijk een moerassige wildernis was. Nadat turfstekers uit Giethoorn naar het gebied kwamen om turf te steken, ontstond het veenmeer zoals we het Nannewiid nu kennen. Naast het open water vind je er ook een verscheidenheid aan flora en fauna. Je kunt prachtig langs de oevers van het Nannewiid lopen en er is een uitkijkpunt waar je vogels kunt spotten. Het Nannewiid ligt net ten westen van Heerenveen.

Lees meer over het Nannewiid
bankje met uitzicht op het Nannewijd

Oranjewoud

Net ten oosten van Heerenveen vind je de bossen van Oranjewoud. Deze prachtige koninklijke bossen kenmerken zich door brede lanen, prachtige landhuizen en parken met waterpartijen. Tegenover het landhuis 'Huize Oranjewoud' vind je de Overtuin, een prachtig aangelegde tuin.

Ontdek Oranjewoud
Parklandschap Oranjewoud

Turfroute

Op zoek naar een leuke vaarroute die je langs Heerenveen voert? Dan is de Turfroute de route die je zoekt. De vaarroute leidt over waterwegen die in de zstiende eeuw door turfschippers werd aangelegd om hun vracht naar het westen te vervoeren. Tegenwoordig is het een prachtige route dwars door Zuidoost Friesland en vaar je door bossen, heidevelden en natuurgebieden. Na de route nog niet uitgevaren? Dan kun je de route uitbreiden naar Drenthe en de kop van Overijssel.

Bekijk de route

VVV Heerenveen

Bij de VVV in Heerenveen word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. 

Bezoek de VVV
vvv heerenveen

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.