Ga naar inhoud
MAP

Kameleondorp Terherne

Ontdek Terherne, de omgeving en het Kameleondorp

Terherne is een 'eiland' in de Friese Meren. Het dorp is helemaal omringd door water aan de ene kant door het Sneekermeer en aan de andere kant door de Terhernster poelen. Dat maakt Terherne de ideale plaats voor een watersportvakantie. Waai lekker uit op het water, vaar naar Sneek, fiets langs de nabijgelegen dorpen Akkrum en Goingarijp of wandel langs de karakteristieke huisjes in de haven of kies voor een terrasje aan het water. Terherne staat ook wel bekend als het kameleondorp van de avonturen van de tweelingbroers Hielke en Sietse; een must do voor gezinnen!

Boek nu een overnachting in de omgeving van Terherne

Reisgezelschap

Ontdek alle leuke accommodaties in Terherne en omgeving

Wat je écht niet mag missen in Terherne

Kameleondorp

Ben jij een echte Klinkhamer? Stap dan in de klompen van Hielke en Sietse bij het Kameleondorp in Terherne. In het op ware grootte nagebouwde dorp Lenten zie je hoe het Kameleonleven écht kan zijn. Maar natuurlijk hebben lezers ook zelf een voorstelling over dit dorp gemaakt. Jij ook? Kom dan kijken of dit beeld klopt met de werkelijkheid. En ga je het mysterie van het dorp Lenten ook oplossen..?

Meer over het Kameleondorp
Kinderen die aan een touw hangen in het water in het kameleondorp Teherne

Iedereen is niet alleen groot geworden met pindakaas, maar ook met de avonturen van Hielke en Sietse

Schilderen in Terherne

Denk jij dat je niet kunt schilderen? Dorien van Kloeke Klodders uit Terherne denkt hier anders over. Want creatief zijn is voor iedereen. Tussen Picasso en het schilderen op nummer zit een wereld van plezier. Maak samen met Kloeke Klodders, tijdens een workshop of schilderles, jouw eigen meesterwerk!

Meer informatie
allemaal verfkwasten met verschillende kleuren verf

Skûtsjesilen Terherne

Ben je in de zomer in Terherne? Dan moet je een wedstrijd van het skûtsjesilen bijwonen. Je weet niet wat je ziet. Het hele dorp staat op z'n kop voor deze traditionele zeilwestrijd tussen deze voormalige vrachtschepen.

Naar de Uitagenda

VVV Terherne

De VVV in Terherne vind je bij het Botenstation. Je wordt hier altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op, de krant vol met evenementen en verhalen én natuurlijk haal je hier Kameleonsouvenirs!

Bezoek de VVV

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.