Ga naar inhoud
MAP

10 vakantiehuizen aan het water in Zuidwest Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Heerlijk op vakantie naar Zuidwest Friesland. Steeds meer mensen ontdekken de Friese gastvrijheid, prachtige historische Elfsteden, idyllische dorpen, prachtige natuurgebieden en eindeloze blauwe meren. Dagen van eindeloze 'wetterwille', oftewel waterpret, liggen in het verschiet. Op vakantie zijn in Friesland én daarbij verblijven in een luxe vakantiehuis maakt deze ultieme ervaring natuurlijk helemaal af. Deze 10 vakantiehuizen aan het water in Zuidwest Friesland kunnen tijdelijk ook jouw ontspannen onderkomen zijn.

1/ Watervilla’s aan het Slotermeer in Balk

Direct aan het Sleattemer Mar (Slotermeer) in het levendige en gezellige watersportdorp Balk vind je deze prachtige duurzame watervilla’s. Ze staan op de plek waar de rivier De Luts overgaat in het Slotermeer. Daarmee bevind je je precies aan de Elfstedenroute. Alle watervilla’s zijn vrijstaand en beschikken over een riante tuin aan het water. Elke villa heeft een eigen aanlegplaats voor een sloep of zeilboot. De watervilla’s met een XXL-living beschikken zelfs over een groot luxe kookeiland. Op deze plek houd je het wel een tijdje uit, vermoeden wij.

Boek een watervilla direct online
luxe vakantiehuis aan het water in balk

2/ Vakantievilla aan open vaarwater in Heeg

Waterworld is een prachtige vakantievilla in het watersportdorp Heeg. Deze vrijstaande villa ligt aan het open vaar- en zwemwater naar het Hegemer Mar (Heegermeer) en de Fluezen (Fluessen). Op deze plek kun je echt volop ontspannen, want de vakantievilla beschikt over een moderne en luxe inrichting én een Finse infraroodsauna. De tuin biedt volop ruimte om te genieten van de zon en het prachtige uitzicht over het water. Vanaf de steiger neem je zo een duik het water in of stap je aan boord van je (huur)boot.

Boek deze vakantievilla in Heeg online
vakantievilla aan het water in heeg

3/ Smûkhuske met hottub in Echtenerbrug

Klein maar fijn, dat is wat je kunt zeggen over het Smûkhuske (behaaglijk huisje) in Echtenerbrug. Het huis doet zijn mooie Friese naam echt eer aan: het is er namelijk heerlijk genieten. Het knusse luxe vakantiehuis is modern en sfeervol ingericht en biedt onder meer een open keuken. Maar dat is niet alles: kinderen kunnen slapen in een echte bedstede en er zijn buiten een veranda en hottub. Kortom, in dit aangename huisje in Echtenerbrug zul je ultiem genieten van jouw vakantie in Zuidwest Friesland.

Boek het Smûkhuske via de VVV
overnachting met hottub

4/ Vakantiehuis in Gaastmeer met uitzicht

In het leuke watersportdorp Gaastmeer vind je dit luxe vakantiehuis aan het open vaarwater. Vanuit de woning heb je een schitterend uitzicht over het water en de weilanden. De twee-onder-een-kapwoning biedt een open keuken, gezellige woonkamer en een behaaglijke gaskachel voor als het iets minder warm is. Ook rondom het huis is het genieten van de rust en ruimte. Bij deze vakantiewoning is een eigen ligplaats waar een roeiboot ligt. Daarvan mag je gebruikmaken. Een heerlijke plek om te ontspannen in Zuidwest Friesland dus.

Boek dit vakantiehuis in Gaastmeer
Vakantiehuis in Gaastmeer voor je overnachting in Friesland

5/ Vakantiewoning It Eilân in Heeg

Vakantiewoning It Eilân (het eiland) in het gezellige watersportdorp Heeg is heel compleet ingericht en daarmee van alle gemakken voorzien. Het zal je dan ook aan niets ontbreken. Extra vakantiegevoel krijg je in de vorm van een prachtig uitzicht op het Hegemer Mar (Heegermeer). Bij de woning hoort een groot terras dat grenst aan een groen veld dat leidt naar het water. Kortom, volop rust en ruimte om de vakantie in Zuidwest Friesland goed door te komen.

Boek deze vakantiewoning in Heeg
vrijstaand vakantiehuis aan het meer in heeg

6/ Luxe vakantievilla voor heel de familie in Stavoren

In de historische Elfstedenstad Stavoren vind je deze luxe vakantievilla. De woning is riant en daarmee geschikt om met je hele familie op vakantie te gaan in Zuidwest Friesland. Er is genoeg plek voor iedereen in de royale woonkamer en eetkamer. Er zijn diverse terrassen en er is een extra douche. Dat is ideaal als iedereen lekker heeft gezwommen in het open water dat aan de tuin grenst. Er is ook een barbecue die de avonden nog gezelliger en langer maakt.

Boek de familievilla in Stavoren
vakantievilla in stavoren

7/ Heerlijke vakantiewoning in Woudsend

In het gezellig watersportdorp Woudsend is altijd wel wat te doen. Op een kleinschalig villapark staat deze fijne vakantiewoning. Je ‘woont’ hier direct aan het open vaarwater, je hebt je eigen parkeerplaats en er is een whirlpool. Alsof dat nog niet relaxed genoeg is, is er ook een ligplaats en een roeiboot met motor (3,5 meter) aanwezig. Het ruime terras is voorzien van een lavasteengrill en er zijn vier fietsen die je kunt gebruiken. Alles is er om langere tijd te kunnen verblijven in Zuidwest Friesland.

Boek deze vakantiewoning in Woudsend
vakantiewoning aan het water in woudsend

8/ Vakantiehuis met aanlegsteiger aan het water

Is het ultieme vakantiegevoel voor jou een eigen huis met een aanlegsteiger en voldoende activiteiten in de buurt? Dan is deze vakantiewoning aan het water een mooie locatie. De vrijstaande woning bevindt zich op het recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum, tussen het Sneekermeer en het Pikmeer. De vakantiewoning heeft alles in huis om een mooie vakantie in Zuidwest Friesland te beleven. Het park zelf beschikt over een speeltuin, een tafeltennistafel en een trampoline. In het hoogseizoen biedt het vakantiepark in de weekeinden een animatieprogramma voor de kinderen. Elke dag kun je zo het water op en daarna aan land heerlijk verder genieten.

Boek dit vakantiehuis aan het Sneekermeer
vakantiehuis aan het sneekermeer

9/ Luxe woonboot aan schiereiland bij Warns

Ludiek en luxe overnachten in Zuidwest Friesland? Dan is deze bijzondere woonboot een aanrader. Deze ‘houseboat’ ligt aan een Schiereiland bij watersportdorp Warns. Binnen vind je alles wat je nodig hebt, van gezellige woonkamer en keuken tot aangename slaapkamers en badkamer. Bij mooi weer kun je buiten gaan zitten op een van de twee terrassen. Het ene terras ligt naast de woonkamer, het andere bevindt zich op het dak. Je kunt van beide zo in het water springen! Varen met een eigen (huur)boot is ook mogelijk: de luxe woonboot ligt langs de vaarroute richting de Friese Meren en Stavoren.

Boek een luxe woonboot

10/ Vakantiebungalow It Âld Hússtee voor ultieme rust en ruimte

It Âld Hússtee (vrij vertaald: de oude huisplaats) ligt op Sandfirden. Dit is een schiereiland gelegen midden in de natuur van het Friese Merengebied, vlakbij Oudega, Idzega, Heeg en Gaastmeer. Vanuit deze luxe vakantiebungalow heb je een prachtig uitzicht op de Flakke Brekken (Vlakke Brekken). Alle faciliteiten zijn aanwezig om een ultieme vakantie in Zuidwest Friesland te beleven. Er is een zonnige tuin van ongeveer 500 vierkante meter en vanaf de aanlegsteiger kun je zo het water in.

Boek deze luxe vakantiebungalow direct online

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.