Ga naar inhoud
MAP

Tweelingdorp Echtenerbrug en Delfstrahuizen

Ontdek Echtenerbrug en Delfstrahuizen, het Tjeukemeer en omgeving

Echtenerbrug (of Ychtenbrêge zoals we in Friesland zeggen) vormt samen met Delfstrahuizen (Dolsterhûzen) een tweelingdorp aan de rand van het Tjeukemeer. De gezellige terrasjes in het centrum van het tweelingdorp aan het water, nodigen je uit om lekker neer te ploffen en de voorbij varende boten te aanschouwen op de vaarroute die dwars door de beide dorpen loopt. Aan de zuidover van het Tjeukemeer is een prachtige wandel- en fietspad aangelegd, waardoor je buurtdorpen Echten en Oosterzee kan ontdekken.

Boek een overnachting in de omgeving van Echtenerbrug-Delfstrahuizen

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Echtenerbrug - Delfstrahuizen

Het Tjeukemeer

Het Tsjûkemar is de Friese benaming van het Tjeukemeer en is het grootste binnenwater van Friesland. Ideaal voor watersportactiviteiten, hier kunnen liefhebbers van water zich uitstekend vermaken. Neem een frisse duik, ga vissen, zeilen, surfen of huur een boot om de eilandjes in het Tjeukemeer te verkennen. Wil je meer weten over de legende die vertelt over het onstaan van het Tjeukemeer? Wandel of fiets dan langs het beeld van de hoofdrolspeelsters, Tsjûke en March, vlakbij het gemaal van Echten. 

Meer informatie over het Tjûkemar

Dolle Brêge dagen

Elk jaar vinden tijdens de zomermaanden (juli en augustus) de Dolle Brêge Dagen plaats, de Nederlandse vertaling hiervan is: De Gekke Brug Dagen en is een leuke ervaring voor jong en oud. Tijdens dit evenement worden er op de donderdagavonden allerlei activiteiten georganiseerd voor zowel inwoners als toeristen. Je kunt meedoen met het zakslaan, spijkerbroekhangen, kanoracen en nog veel meer. Deze activiteiten vinden plaats rondom de brug aan de Pieter Christiaan sloot die Echtenerbrug en Delfstrahuizen van elkaar scheidt.

Ga naar de uitagenda
Twee mannen doen een wedstrijdje spijkerbroekhangen tijdens de Dolle Brêge dagen in Echtenerbrug - Delfstrahuizen.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.