Ga naar inhoud
MAP

Watersportplaats Gaastmeer

Gaastmeer (of Gaastmar zoals we in Friesland zeggen) is een rustiek gebied en biedt goede mogelijkheden om aan alle drukte te ontsnappen. Stap in tijdens het maken van zeil, kano of sloepentochten en ontdek de natuur in de omliggende omgeving rondom Gaastmeer, zoals het Groote Gaastmeer, Heegermeer en de Fluessen. Het dorp dat tevens de geboorteplaats van de Friese dichter Jan Jelles Hof is, bestaat uit twee delen: Kleine Gaastmeer en Grote Gaastmeer. En voor de fiets en wandel liefhebbers is Gaastmeer een goede startplaats voor verrassende tochten. 

Boek een overnachting in de buurt van Gaastmeer

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Gaastmeer

De Fluessen

De Fluessen is op het Tjeukemeer na het grootste meer van Friesland. De Fluessen loopt over in het Heegermeer en samen hebben ze een oppervlakte van 22 km2. In het meer bevinden zich kleine eilandjes waarvan de Langehoekspolle het grootst is. Dit eilandje heeft ruim voldoende aanmeermogelijkheden zowel aan de buitenrand als binnenin het eiland. In de zomermaanden is het eiland een levendig gebied en vaak behoorlijk druk.

een steiger en een zeilboot bij het hegemermar

Groote Gaastmeer

Het Groote Gaastmeer is een meer dat in de omgeving van het dorp Gaastmeer ligt. Tussen het Groote Gaastmeer en het Zandmeer ligt een recreatiegebied met veel aanlegmogelijkheden waar je de boot kunt aanmeren. Het gebied is voorzien van diverse kades en steigers. De wal bestaat vooral uit gras, riet en wat bossage. Kortom een perfecte plek om tot rust te komen na een lange dag op het water. In de zomer is dit gebied zeer geliefd en kan daardoor best druk zijn. Mocht je een hapje willen eten of boodschappen willen doen, dan kan je met de boot het meer oversteken en in Gaastmeer aanmeren.

Landschap Gaastmeer met voorbijvarende boten.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.