Ga naar inhoud
MAP

10 unieke groepsaccommodaties in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Samen zeilen, samen het bos van Gaasterland verkennen of fietsen langs het water. Met een groep vrienden, collega's of de hele familie beleef je een onvergetelijk weekend in Zuidwest Friesland. Wat is er dan mooier om samen te overnachten in een groepsaccommodatie aan het water of op een andere bijzondere plek in Zuidwest Friesland. In Waterland van Friesland zijn sommige accommodaties zelfs geschikt voor meer dan 50 personen! Er is voor iedereen iets te vinden in het ruime aanbod aan groepsaccommodaties in Friesland, zodat je samen kunt zeggen: 'Wat binne we moai fuort, net?'

Ontdek 10 groepsaccommodaties

1/ De Pollepleats

1/ De Pollepleats

De Pollepleats is een luxe groepsaccommodatie waar ca. 55 personen kunnen overnachten, dé plek bij uitstek voor een bijzondere familiedag of onvergetelijk vriendenweekend. Hier kun je in alle rust genieten van een riant huis met geweldige faciliteiten in een adembenemende, waterrijke omgeving. Tip: boek de wellness erbij voor nog meer luxe!

2/ Het Schippershuis

2/ Het Schippershuis

Het Schippershuis van Watersportcentrum De Fluessen in Elahuizen is een luxe groepsaccommodatie met in totaal 16 slaapkamers. Dit is geschikt voor groepen tot maximaal 55 personen. Je kunt hier verblijven met een grotere familie of familiegroep. Vanuit deze locatie kun je zowel het water op, als de bossen van Gaasterland wandelend of met de mountainbike verkennen.

3/ de weyde blick

3/ de weyde blick

Geniet hier in een groot vakantiehuis voor maximaal 28 personen op het vakantieparkje De Weyde Blick in Warns van de ruimte, het open water, de schone lucht, privéstrandjes en de persoonlijke verbinding. De woonkamer van het huis heeft een houtkachel én openslaande tuindeuren naar het terras, waar je heerlijk koffie kunt drinken of borrelen terwijl de kinderen spelen in de speeltuin of in het buitenzwembad op het vakantiepark. 

4/ Fries & Fruitig

4/ Fries & Fruitig

Deze sfeervolle accommodaties biedt heel veel privacy! Het is geschikt voor groepen tussen de 35 en 70 personen (tot 102 personen). Zeer geschikt voor familie/vriendenweekenden, bedrijfsuitjes, verenigingsuitjes, vergaderingen, bruiloften, schoolkampen en zeilkampen. Het huren van deze groepsaccommodatie in Nijhuizum kan met of zonder huur van polyvalken of sloepen. Vraag naar de mogelijkheden!

5/ de morra

5/ de morra

De Morra is een groepsaccommodatie gevestigd in een oude zuivelfabriek voor groepen tot 200 personen. Je vindt deze groepsaccommodatie in het Friese Hemelum, in een prachtig gebied met water tot aan de voordeur. Hier zijn accommodaties beschikbaar voor een weekendje weg met het gezin, uitwaaien met een vrienden- of familiegroep of een vakantieweek met de hele school, club of vereniging.

6/ het kleine paradijs

6/ het kleine paradijs

Slapen in een boomhut, een ark of een rode kapel? Bij Het Kleine Paradijs in Easterein is het mogelijk om het hele erf af te huren. Dan is het geschikt als groepsaccommodatie tot 22 personen. Leuk voor een grote familie of een weekend weg met vrienden. In overleg worden er workshops geregeld.

7/ gerbrandy state

7/ gerbrandy state

Even buiten Boazum (direct aan de Elfstedenroute en de Slachtedijk) in de weidse Friese Greidhoeke staat de monumentale kop-hals-romp boerderij Gerbrandy State. Gerbrandy state is zowel een Bed- en breakfast alswel een groepsaccommodatie voor max. 15 personen, verdeeld over 5 kamers met elk een eigen badkamer.

8/ Gezinshuis De Druvebeam

8/ Gezinshuis De Druvebeam

Het familie-gastenverblijf bij Us Hiem biedt ruimte voor 10 personen, twee gezinnen met (kleine) kinderen. Het is een tweesterrenverblijf dat is gericht op buiten recreëren, met het gemak van de haven dichtbij. Zet gerust voor een extra gast een tentje op in de tuin! Het huisje is van alle gemakken voorzien en heeft 2 ligplaatsen voor de deur in de haven.

9/ Beach Resort Makkum

9/ Beach Resort Makkum

Dit bungalowpark ligt in Makkum, direct aan het strand en IJsselmeer. In de XL bungalows is ruimte voor 10 of 12 personen. Ideaal voor een familieweekend of uitje met vrienden aan het strand. Ga samen te kitesurfen of verken het pittoreske Makkum en omgeving met de fiets. Ook is er vanalles te doen op het park.

10/ Rufus aan het water

10/ Rufus aan het water

Het sfeervolle vakantiehuis “De Boerderij” bij Rufus aan het water is te huur voor groepen tot (in overleg) 24 personen. De boerderij ligt op een toplocatie in Friesland, tussen de weilanden en aan het water, vlakbij het Snitser Mar tussen Joure en Sneek. Huur hier ook gelijk bootjes of fietsen. Heeft een speeltuin, zwemspeeltuin en een café met terras aan het water.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.