Ga naar inhoud
MAP
nl

Akkrum

Ontdek Akkrum, Nes en de omgeving Akkrum

Akkrum is een echt watersportdorp. Het dorp is gelegen tussen twee meren, het Sneekermeer bij Sneek en het Pikmeer bij Grou. Akkrum is samen met het naastgelegen Nes een tweelingdorp, er wordt dan ook vaak gesproken over Akkrum-Nes. In Akkrum zijn er diverse restaurants en cafés waar je heerlijk kunt eten. Akkrum leent zich er voor om vanaf het water ontdekt te worden. Huur een sup, kayak of (zeil-)boot en verken het dorp en de prachtige omgeving! Blijf je langer in Akkrum? Overnacht dan in een huisje op het vakantiepark, in een hotel of B&B in Akkrum.

Boek een overnachting in de omgeving van Akkrum

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Akkrum

Wat te zien in Akkrum

Hoewel Akkrum niet groot is, hoef je je hier zeker niet te vervelen. Wandel door de gezellige dorpskom of geniet van een mooi park. Maak bijvoorbeeld een rondje door de tuin van Coopersburg, een fraai monumentaal pand met schitterende tuin en diverse waterpartijen met bruggetjes. Of neem een kijkje bij Kromme Knilles en Manke Meine, ook wel de reuzen van Akkrum genaamd. De Meinesloot en Kromme Knilles zijn naar hen vernoemd.

Bekijk wat te doen in Akkrum
reuzen van akkrum

Hotel en B&B Akkrum

Wanneer je op zoek bent naar een hotel of B&B in Akkrum, zul je zien dat er diverse opties zijn om te overnachten. In de knusse kern van het dorp vind je een prachtig B&B waar je fijn kunt overnachten. Wil je net iets meer dan een B&B, dan is een hotel wellicht perfect. In Akkrum zijn diverse hotels waar je heerlijk kunt verblijven. En, helemaal uniek, je kunt zelfs in een voormalige watertoren overnachten! Deze watertoren is omgebouwd tot kleinschalig hotel en biedt een geweldig uitzicht over Akkrum en het landschap.

Bekijk alle accommodaties
watertoren hotel nes

Koningspad XL

Ben je op zoek naar een prachtige wandelroute die natuur en cultuur met elkaar verbindt? Wandel dan het Koningspad XL. Deze lange afstandswandeling leidt je in 14 etappes langs de hoogtepunten van het stroomdal Koningsdiep. Een van de etappes gaat van Akkrum naar Raerd waarbij je door de prachtige Friese Greiden loopt. Kies ervoor om een etappe te wandelen, of loop elke etappe. Tijdens elke etappe wordt je getrakteerd op prachtige landschappen, wandel je langs statige landhuizen en schilderachtige dorpjes.

Bekijk het Koningspad
Wandelen in de natuur in Friesland

Turfroute

Dwars door Akkrum en Zuidoost Friesland kun je de Turfroute varen, een prachtige vaarroute die kronkelt langs natuurgebieden, bossen en heidevelden. In de zestiende eeuw werd in Zuidoost Friesland begonnen met de aanleg van vaarwegen waarover vracht door turfschippers naar het westen vervoerd kon worden. Over deze waterwegen kun je tegenwoordig de Turfroute varen, je kunt de route zelfs ook nog uitbreiden met Turfroutes door Drenthe en de kop van Overijssel!

Bekijk de route

TIP Akkrum

Het TIP (Toeristisch Informatiepunt) in Akkrum vind je bij Jachthaven Drijfveer en bij Hotel Goerres. Je wordt hier altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland.

Lees meer
sloot in akkrum

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.