Ga naar inhoud
MAP

Koese in Waterland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

‘Koese’, dat is heerlijk slapen op z’n Fries. En dat kan op vele manieren. In een tent in het bos waar je wordt gewekt door tjilpende vogeltjes. Of op een luxe boot waar het water je zacht in slaap kabbelt. Of je nu kiest voor het water, het bos of de weilanden: overal vind je unieke adressen om heerlijk te overnachten.

1/ Aan het water

Slapen aan een vaart, poel of één van de Friese meren betekent dat je elk moment een plons kan nemen of kunt gaan varen. Veel accommodaties aan het water verhuren ook boten, kano’s of SUP-boards. Ben je niet zo actief? Geniet dan van het uitzicht en de zon die schittert in het water.

 

Zoek en boek jouw overnachting hier

2/ Tussen de weilanden

Grassprietjes tot zover je blik reikt en in de verte een kerktoren, koeien in het land en vogels in de lucht. Tussen de weilanden op een (boeren) camping verblijven betekent genieten van de eindeloze weidsheid. Bij de boer raap je ‘s morgens verse eitjes voor het ontbijt. Wie weet mogen de kinderen helpen bij het melken van de koeien!

Zoek en boek jouw overnachting hier

3/ In een Elfstedenstad

Slaap in één van de Elfstedensteden in Waterland van Friesland en stap na het ontwaken de deur uit in een openluchtmuseum. Duik met de verhalen van de schatten in het verleden en beland op een terrasje in het heden.

Zoek en boek jouw overnachting hier
een fietser op het bruggetje in hindeloopen

4/ In het bos

In de Gaasterlandse bossen zijn tal van campings en vakantiehuisjes te vinden. De beslotenheid van de bomen geeft een knus gevoel. Je bent dicht bij de natuur en kunt alle kanten op om een Elfstedenstad of gezellig dorp te bezoeken. Het IJsselmeer is altijd dichtbij voor een dagje strand.

Zoek en boek jouw overnachting hier

5/ Op het water

Uniek in Friesland zijn de aanlegplaatsen van Recreatieschap Marrekrite. Hier mag je maximaal drie dagen gratis verblijvenen soms zelfs een tent opslaan. Bijzonder zijn de geel-blauwe boeien die middenin het water liggen. Leg aan bij een zogenaamde MarBoei en deze plek is even helemaal voor jou alleen.

Zoek en boek jouw overnachting hier

6/ In de haven

Overnachten in een haven op je eigen of gehuurde boot brengt een bijzondere sfeer met zich mee. De mensen op de andere boten ken je niet, maar toch voel je je verbonden met elkaar. Er is gezelligheid, je maakt makkelijk contact en er is altijd wel wat te zien of te beleven. 

 

Zoek en boek jouw overnachting hier

Meer blogs en artikelen lezen over Waterland van Friesland? Bekijk hier ons overzicht.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.