Ga naar inhoud
MAP

8 geweldige vakantieparken voor een heerlijke vakantie in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Overnachten op een vakantiepark in Friesland

Zin in een ‘aardige, gesellige, noflike fakânsje’ (leuke, gezellige en fijne vakantie) in Zuidwest Friesland? Dan raden we je aan om naar een vakantiepark te gaan. Daar vind je alles wat je nodig hebt. De rust, de gezelligheid, veel leuke uitstapjes en de nodige faciliteiten. Mooie extra: in Zuidwest Friesland ligt een vakantiepark nogal snel aan het water. Ideaal dus als je van water en watersporten houdt. Maar om te ûntspannen’ (ontspannen) kun je ook aan wal blijven. We zetten 8 leuke vakantieparken in Waterland van Friesland op een willekeurige rij. Ook voor een vakantiehuis in Friesland ben je bij ons aan het juiste adres.

Ontdek 8 vakantieparken in Friesland

1/ Recreatiepark Elfstedenhart

De naam van dit kleinschalige vakantiepark verklapt het natuurlijk al: het ligt midden in het hart van Friesland met de Elfsteden vlakbij. Een mooie uitvalbasis dus om Zuidwest Friesland te ontdekken. Het vakantiepark Elfstedenhart is van Landal en ligt in het dorp Witmarsum. Dat is letterlijk aan de Elfstedenroute. Elfstedenhart ligt vlak bij de Waddenzee en tussen de Elfsteden Harlingen en Bolsward. Witmarsum is ooit ontstaan in de vroege middeleeuwen op een terp. Vanaf je luxe vakantiewoning kun je de mooiste routes maken. Stap op de fiets, ga wandelen of ga het water op met een huurboot of een supboard. Zo ervaar jij het echte Elfstedentochtgevoel. En als je weer terugkomt, geniet je van het comfort van je heerlijke onderkomen.

Bezoek Recreatiepark Elfstedenhart
Bovenaanzicht van het recreatiepark Elfstedenhart

2/ Vakantiepark De Kuilart

Vakantiepark De Kuilart is een groot vakantiepark in Koudum. Het ligt direct aan De Fluessen. De waterrijke omgeving zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke vakantie, ongeacht welk seizoen je ook komt. De Kuilart biedt allerlei verschillende vakantiehuizen; van knusse stacaravans tot luxe watervilla’s. Ben je meer een kampeerder? Ook dan ben je bij De Kuilart aan het juiste adres. Als vijfsterrencamping vind je er een ruime plaats met alle comfort die je nodig hebt. Tijdens de winter kun je heerlijk winterkamperen. Kom je in de zomer, dan kun je een zeil- of surfles volgen. Er is verder een grandcafé en een gloednieuw binnenzwembad met glijbaan.

Ontdek Vakantiepark de Kuilart

3/ Het Kleine Paradijs

In Easterein vind je Het Kleine Paradijs. Je weet wel: zo’n plek waar je nooit meer weg wilt. Dit kleinschalige vakantiepark heeft voor jou gegarandeerd een bijzondere overnachting in petto. Slaap bijvoorbeeld eens in een Kraaiennest (een boomhut) of in een leuke blokhut. Liever een nachtje doorbrengen in een rood kapelletje? Het kan allemaal. Je vindt hier ook een Schrijvershut. Alle hemelse accommodaties van Het Kleine Paradijs liggen centraal in Friesland en tussen de weilanden. Je zult je hier heerlijk thuis voelen en echt even weg zijn van de dagelijkse drukte.

Boek een huisje op Het Kleine Paradijs
boomhut 'het kraaiennest' in het kleine paradijs

4/ RCN De Potten

RCN De Potten in Sneek is een paradijs voor watersportliefhebbers. Je vindt hier diverse accommodaties en kampeerplekken met uitzicht over het water. Je proeft op dit vakantiepark overal de gezellige en levendige sfeer van een echt watersportcentrum. Met de uitgebreide faciliteiten kun je hier een prima vakantie beleven, ook als je geen actieve watersporter bent. Toch stiekem een waterrat of wil je er eentje worden? De bootverhuur op het park beschikt over zeilboten, motorboten, kano’s, supboards en (elektrische) sloepen. Zeilliefhebbers leren de fijne kneepjes van het vak bij de zeilschool. Rondom De Potten vind je een schitterend vogelbroedgebied met prachtige wandelpaden en -routes.

Bezoek RCN Vakantiepark De Potten
Zomerse foto van een chalet aan het water waar bootjes voorbij varen.

5/ Tusken De Marren

Recreatiepark Tusken de Marren, wat letterlijk tussen de meren betekent, is een vakantiepark in Akkrum. Het park is prachtig gelegen in het hart van de Friese Meren, aan de Meinesleat, die een verbinding vormt tussen het Sneekermeer en het Pikmeer. Bijna alle vakantiewoningen liggen aan het water en beschikken over een eigen aanlegsteiger. Een heerlijke plek om bijvoorbeeld je hengeltje uit te werpen. Ook kun je aan je privésteiger je eigen boot aanleggen. Heb je geen eigen boot? Dan kun je die eenvoudig huren. Op het park vind je achttien verschillende type woningen, van chalet tot familiewoning. In Akkrum zijn leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. In de omgeving kun je niet alleen mooie vaarroutes volgen, maar ook schitterende fiets- en wandeltochten maken.

Boek een overnachting bij Recreatiepark Tusken de Marren
Chalet Friesland bij Tusken de Marren

6/ Aquacamping en jachthaven De Rakken

Aquacamping en Jachthaven De Rakken ligt tussen het Slotermeer en het Heegermeer tegen het watersportdorp Woudsend. Hier bevind je je op een unieke plek aan het water. Het vakantiepark bestaat uit een ruime camping, trekkershutten en vakantiewoningen voor zes personen. In de haven kun je je eigen of een huurbootje aanmeren. Zin om te fietsen? Die huur je eenvoudig bij de receptie. Supboards en kajaks kun je ook huren. De Rakken ligt op steenworp afstand van de dorpskern van het levendige watersportdorp Woudsend. Ontdek hier de steegjes en straatjes en ga lekker culinair genieten bij een van de restaurants. In de directe omgeving van Woudsend vind je prachtige Elfsteden en dorpen die eveneens het bezoeken waard zijn.

Boek een overnachting bij Aquacamping en Jachthaven De Rakken
Huisje De Rakken

7/ Vakantiepark It Soal

In Workum kun je genieten van een heerlijke vakantie met als uitvalsbasis vakantiepark It Soal. Hier kun je op de camping staan of een appartement huren met uitzicht over het IJsselmeer. It Soal ligt direct aan een strand van ongeveer 800 meter. Het water is hier ondiep en dus heel geschikt voor kinderen. Catamaranzeilers en surfers voelen zich hier ook fijn. Elfstedenstad Workum ligt dichtbij. Hier kun je onder meer het Jopie Huisman Museum en de Elfstedenfontein bezoeken. Op de camping zelf vind je Strandpaviljoen ’t Oude Strandhuys en havenrestaurant Soal Beach Resort. Kortom, dit vakantiepark is een ideale plek als je pure ontspanning zoekt.

Bezoek Vakantiepark It Soal
Bovenaanzicht van It Soal

8/ Vakantiepark Eigen Wijze

Vakantiepark Eigen Wijze in Bant ziet eruit als een oud Zuiderzeedorpje. Het ligt tussen Nationaal Park De Weerribben en de voormalige Zuiderzeedorpen Lemmer, Blokzijl en Urk. Je hoeft je hier niet te vervelen. Ga vissen, huur een kano, maak een fiets- of wandeltocht, geniet van het stoombad of huur een hottub. De schuren van de voormalige boerderij zijn omgebouwd tot gezellige groepsruimtes. Deze zijn voorzien van toiletten, zitjes en complete keukens. Zeker wanneer je als groep op vakantie gaat is Eigen Wijze dé perfecte plek. Ben je met niet zoveel mensen of misschien alleen? Naast het huren van een groepsaccommodaties kun je op dit vakantiepark ook kamperen of een eenvoudig vissershuisje of uitgebreidere woning huren.

Boek een vakantiehuis op Vakantiepark Eigen Wijze
Bovenaanzicht van Vakantiepark Eigen Wijze in Bant.

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.