Ga naar inhoud
MAP

Centraal gelegen Koudum: ideale uitvalsbasis

Ontdek Koudum, de Friese meren en omgeving van Koudum

Koudum, 'het warme hart' van Zuidwest Friesland, is een ideale uitvalbasis voor je watersportvakantie of wandel- en fietstochten. Het ligt namelijk erg centraal en gelegen aan de Friese meren: de Morra en de Fluessen. In het knusse centrum vind je gezellige winkeltjes om daarna lekker een hapje te eten of een drankje te doen bij één van de horecagelegenheden. In en rondom Koudum vind je campings, een jachthaven, hotels, pensions en diverse recreatiewoningen voor een goede uitvalsbasis tijdens je vakantie. Wil je een tip van een 'local' in Koudum? Bezoek dan het VVV informatiepunt bij boekhandel Muizelaar in Koudum. Alvast een eerste tip: neem in de zomer overheerlijke Koudumer beantsjes (sperzieboontjes) mee voor thuis of op de camping, want dit is een echte specialiteit uit Koudum!

Boek een overnachting in de omgeving van Koudum

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Koudum en omgeving

Martinikerk

De Martinikerk in Koudum stamt af uit het jaar 1857. Deze zaalkerk beschikt over een toren met twee geldingen en een ingesnoerde spits. De kerk beschikt over een doophek en twee herenbanken die afkomstig zijn uit de 17e eeuw. De orgel die in 1858 is gemaakt en tot heden gebruikt word is gemaakt van de vervangen orgel uit 1651. De Martinikerk is een rijksmonument, kom je langs om de kerk zelf te ontdekken?

Bezoek de Martinikerk
De kerk van Koudum op een heldere dag

Friese Meren

In Zuidwest Friesland vind je diverse meren die allemaal met elkaar verbonden zijn, dit zijn de Friese Meren. Het levert prachtige waterlandschappen op en eindeloos veel mogelijkheden voor waterpret of zoals we in Friesland zeggen 'wetterwille'. Koudum ligt aan de Oudegaaster Brekken, de Fluessen en de Morra. Je kunt hier veel verschillende watersporten beoefenen en genieten van de mooie natuur langs de oevers.

Ontdek meer over de Fluessen
zeilboot op de fluessen

Koudumer Beantsjes

De Koudumer beantsjes (Koudumer boontjes in het Nederlands) is een erkend streek product uit de Zuidwesthoek van Friesland. Een leuk feitje is dat de inwoners van koudum ook Koudumer Beantsjes worden genoemd. De beantsjes worden geteeld op een stuwwal uit de ijstijd, door de grondsoort en de gunstige ligging ten opzichte van de zon is dit goed geschikt voor de tuinbouw.

Koudumer boontjes in de kas

VVV Koudum

Bij de VVV in Koudum word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.