Ga naar inhoud
MAP

9 Unieke Bed & Breakfasts in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Friezen zijn eigenzinnig. Met een eigen taal, een eigen volkslied en een eigen vlag. Dit eigenzinnige karakter zie je terug in de vele Bed & Breakfasts die Friesland te bieden heeft. Of noem het een 'bêd & brochje', zoals de Friezen doen. Wanneer je een weekend of week naar Friesland gaat, is het dan ook perfect om in zo’n B&B te overnachten. Want Friezen zijn ook enorm gastvrij. Ze geven je graag tips over waar je naartoe kunt gaan. En wij geven je graag tips voor unieke Bed & Breakfasts in Friesland. Vaak boek je de B&B in Friesland makkelijk en snel via VVV Waterland van Friesland. Slaap jij binnenkort Business-Class in een vliegtuigkamer? Of ga je voor een Friese stolpboerderij met natuurzwembad? Lees snel verder.

Bekijk 9 unieke B&B's in Friesland

1/ business-class slapen

Geniet bij B&B Pension op ‘e Koai in Jirnsum van Business-Class, zonder in het vliegtuig te stappen. De vliegtuigkamer maakt het mogelijk. Slaap onder het uitzicht van een heerlijk wolkendek. En probeer ook zeker even de fijne vliegtuigstoelen uit. En dat gecombineerd met uitzicht over de jachthaven van Jirnsum. Welkom aan boord!

Overnachten bij op 'e Koai

2/ hotelschip

Overnachten in de haven op het water doe je op de Tweemastklipper Zevenwouden. Hiermee kun je met groepen het water op. Of je boekt het als Bed & Breakfast! De klipper ligt dan in de haven. Vanuit de hangmat op het dek beleef je de gezelligheid in de haven van Workum. Of maak een wandeling naar het strand, door het stadje of ga via de oude zeedijk naar Hindeloopen. Met een gezin van 5 personen heb je een zee van ruimte. Maar voor families met 10 personen is er ook plek zat.

Overnachten op het hotelschip

3/ zee van weiland

In de groene zee van Waterland van Friesland is in het terpdorpje Boazum een overnachting bij Nij Wijbranda te boeken. Weiland overal om je heen, rust, stilte en dieren. Kinderen mogen dan ook ’s ochtends en ’s avonds helpen om de dieren te verzorgen op de boerderij. Ook mogen ze een ritje maken op een pony. Een perfecte plek voor jong en oud.

Overnachten bij Nij Wybrandy

4/ garage

In 2018 is een oude garage met werkkamer in Workum verbouwd tot een sfeervolle B&B. De kamer van B&B de Garaazje heeft een industrieel karakter met glazen puntdak in het balkenplafond. Op het eigen terras op het Zuiden geniet je bij mooi weer buiten van het ontbijt en de zon.

Overnachten bij B&B de Garaazje
B&B Garaazje - interieur

5/ op verhoor

Deze Bed & Breakfast is gevestigd in het voormalige politiebureau van Koudum. Met een knipoog wordt er bij B&B/Pension Perruque tijdens het verblijf verwezen naar dit verleden. Ga jij slapen in de confrontatiekamer of de verhoorkamer?

Overnachten bij B&B/Pension Perruque

6/ Onthaasten

B&B 'De Theetuin Wijckel' nodigt uit om te onthaasten. Gastvrouw Jitske van Luit staat voor je klaar met heerlijke lekkernijen. Van eigengemaakte seizoenstaart tot verse scones met lemoncurd. Daarnaast biedt ze een ruime keuze uit verschillende soorten thee. De theetuin is open bij mooi weer.

Overnachten bij B&B 'De Theetuin Wijckel'

7/ boerderij met natuurzwembad

Slaap in een voormalige Friese stolpboerderij van Welgelegen bij Workum met een uitgebreid Fries ontbijt. Geniet in de tuinkamer of de binnentuin en de andere heerlijke zitplaatsen. Want zoals gasten hier steeds uitspreken "We raken niet uitgekeken in alle verrassende details die Cobie hier heeft gecreëerd." Neem zeker ook een verfrissende duik in het ecologische natuurzwembad.

Overnachten bij Welgelegen
zwembad bij welgelegen

8/ jopie huisman kamer

Schilderachtig. Dat is de sfeer in de Jopie Huisman kamer van B&B de Pastory in Warns. Deze bekende Friese autodidacte meesterschilder uit Workum heeft vele harten geraakt. Zijn toegankelijke levensvisie, gebaseerd op de kernthema’s natuur, duurzaamheid en mededogen, presenteerde hij op een even filosofische als kernachtige en nuchtere wijze. De kamer zit vol verwijzingen naar Jopie Huisman, waardoor je vast en zeker geïnspireerd naar huis gaat.

Overnachten bij B&B de Pastory

9/ aan elfstedenroute

Bij Stadslogement Westersingel slaap je in hartje Sneek in een monumentaal pand uit 1870. De stadsgracht waar je op uit kijkt maakt deel uit van de iconische Elfstedenroute op de schaats. Voor gezelligheid hoef je alleen maar de deur uit te lopen en je staat zo tussen de terrasjes van Sneek.

Overnachten bij Stadslogement Westersingel

Over Waterland van Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.