Ga naar inhoud
MAP

Schilderachtig Langweer

Ontdek Langweer, de Langweerder wielen en omgeving

Langweer (of Langwar zoals we in Friesland zeggen) is een ideale uitvalbasis om prachtige zeiltochten te maken in het centraal gelegen Friese meren gebied. Proef de sfeer tijdens een wandeling en ontdek de verrassende steegjes. Of stap op de fiets en geniet van de natuur en niet te vergeten het vele water want Langweer ligt aan de Langweerder Wielen. In het kleine, maar gezellige centrum zijn de prachtige oude gebouwen met een rijke historie een echte highlight. En ben je toe aan gezellig een avondje uit? Horecagelegenheden zijn er in Langweer volop aanwezig, met voor ieder wat wils. Ook een bezoek aan buurdorp Joure is de moeite waard.

Boek een overnachting in de omgeving van Langweer

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Langweer

Skûtsjesilen

Ben je in juli in Langweer? Kijk dan wanneer de wedstrijd van het SKS skûtsjesilen in Langweer gehouden wordt. Het hele dorp staat volledig in het teken van deze traditionele zeilwedstrijd tussen oude vrachtschepen. Het feest dat wordt georganiseerd is minstens zo geweldig dan de wedstrijd zelf. Voor de sportievelingen wordt de Skûtsje kuier georganiseerd, Tijdens deze tocht van 12 kilometer rondom de Langweerder Wielen ben je toeschouwer van het skûtsjesilen. Een unieke ervaring!

Meer over de Skûtsje kuier

Langweer cold race

In november vindt de gezelligste afsluiting van het zeilseizoen plaats: de Langweer cold race. Met vier vrienden in een gereed liggende Polyvalk lekker zeilen en genieten van de laatste mooie maar koude dagen van het jaar!

 

Naar de Uitagenda
groep mensen die aan het zeilen zijn op de Langwarder wielen.

Zwaan

De zwaan is erg belangrijk voor Langweer. Je vindt het dier onder andere op het dorpswapen, op het zeil van het Langweerder skûtsje en op de vlag. Zelfs op de kerk uit 1777 staat geen windwijzer met een haan, maar een sierlijke zwaan.

twee zwanen die in het water zitten, een van de zwanen heeft open vleugels.

We zaten in Sneek en in Langweer, en dat was supergaaf. Het skûtsjesilen is een evenement dat zijn weerga niet kent en dat ontzettend leeft in de gemeenschap.

Ilmar Wessels van Sailing Dutchman

Historische Wandeling

Ontdek het verleden van Langweer op beeld met de MeAR Fryslân app. Met deze app krijg je door middel van 'augmented reality' via de camera op je mobiel en een beetje techniek te zien hoe het er vroeger uit zag in Langweer. Deze interactieve historische wandeling neemt je mee langs vele bijzondere ocaties in Langweer zoals De Greate Gaest, De Langweedermolen en het Regtshuys.

Bekijk de route hier

VVV Langweer

Bij de VVV in Langweer word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

 

Bezoek de VVV

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.