Ga naar inhoud
MAP

Boek een overnachting in Friesland

Overnachten en logeren kun je hier heerlijk in Zuidwest Friesland. Boek een kamer en geniet in een hotel of veelal kleinschalige Bed & Breakfast in Elfstedenstad Sneek. Het water is bijna overal, zie je jezelf al zitten in een vakantiehuisje aan de Friese Meren? Met je eigen tent of caravan kun je terecht op één van de vele campings, knus of gezellig groot of heerlijk luxe in een glamping. Voor groepen is er veel keus bij zeilscholen, boerderijen en groepsaccommodaties. Verkeerde keuzes bestaan hier niet! Kom je ook lekker koesen, oftewel Fries voor slapen, in Friesland?

Niet al het aanbod is direct boekbaar via de VVV - Bekijk hier alle accommodaties

Inspiratie voor je bezoek aan Zuidwest Friesland

Unieke steden en dorpen

Unieke steden en dorpen Waterpoort Sneek

Zuidwest Friesland telt maar liefst 133 dorpen en 7 van de Elfsteden. De steden in Waterland van Friesland, de naam van de regio, hebben allemaal hun eigen charme. Je ziet de sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart. Stuk voor stuk pareltjes om te ontdekken en zeer geschikt om hier te overnachten tijdens je vakantie! Boek een leuk hotel, B&B of camping in één van de 7 Elfsteden of dorpen.

Genieten van het water

Genieten van het water

In Waterland van Friesland is bijna alles verbonden door water. Ga op avontuur en ontdek onderweg gezellige dorpen, havens, Elfsteden én prachtige natuur. Kies voor relaxed varen in een sloep, ga sportief aan de slag op een zeilboot of train je armspieren met een dagje suppen of kanovaren. Meer dan 100 verhuurders staan voor je klaar.

Friese souvenirs

Friese souvenirs

Ben je een echte Friesland fan? Bij VVV Waterland van Friesland shop je Friese souvenirs zoals pompeblêd sokken, Friese sweaters en 'slokjes' uit jouw favoriete stad of dorp. Leuk voor thuis of om cadeau te geven. Je haalt deze Friese producten bij de lokale winkelier, één van onze VVV's of bestel het nu in onze webshop.

Tips voor kids

Tips voor kids

Soms heb je voor kinderen helemaal niks nodig: een strand, een schepje en een emmertje... Wist je dat hier meer dan 25 stranden zijn om zandkastelen te kunnen bouwen? En dat is niet alles! Wat dacht je van een speelpark, escaperooms, windsurfen, op zeilkamp, musea met speciale kinderactiviteiten, wakeboarden of alpaca knuffelen? Vervelen wordt lastig met onze tips voor kids.

Routes

Routes

VVV Waterland van Friesland is het startpunt voor het kiezen van een fiets-, wandel- of vaarroute in Zuidwest Friesland. In dit veelzijdige landschap kom je door de bossen van Gaasterland, door de weilanden van de Greidhoek of fiets je langs het ruisende riet van de Friese meren. Kies een route, download het GPX bestand of print de knooppunten en trek eropuit!

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Zuidwest Friesland heeft verrassend veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Wist je dat hier maar liefst 25 musea te vinden zijn? Van UNESCO wereldformaat tot kleinschalig museumdorp. Ook de 11fountains ontworpen door internationale kunstenaars zijn het bezoeken meer dan waard. Stap ook eens binnen bij een galerie of lokaal atelier!

cityhoppen

cityhoppen

Combineer hier 7 steden die allemaal dicht bij elkaar liggen, tot een stedentrip. Ga cityhoppen tussen deze karaktestieke Elfstedenstadjes, met allemaal hun eigen schatjes. Om van stad naar stad te gaan ga je niet met de ondergrondse metro maar pak je de Arriva trein of bus, de fiets of zelfs de boot. Welke steden ga jij ontdekken: Sneek, Sloten, IJlst of alle zeven?

Uitagenda

Uitagenda

Waterland van Friesland bruist van de evenementen! Van de bekende Sneekweek tot aan een lokale boerenmarkt met streekproducten en van exposities bij musea tot aan gezellige festivals. In de uitagenda van Zuidwest Friesland vind je alle evenementen overzichtelijk op een rij.

Tips en inspiratie voor je overnachting in Friesland? Deze blogs vind je misschien interessant:

Vakantiehuisje, chalet, hotelkamer en camping in Friesland

In Friesland en vooral Zuidwest Friesland geniet je van de rust en ruimte, de Friese meren, het IJsselmeer en Elfstedensteden. Veel vakantiehuisjes en andere overnachtingen bij VVV Waterland van Friesland zijn aan het water. Stap zo vanaf je privé steiger op de boot en geniet van een dag op de Friese meren. Of zoek de gezelligheid op van een hotel of Bed & Breakfast midden in een Elfstedenstad. In Waterland van Friesland kun je varen, fietsen, wandelen of gewoon heerlijk tot rust komen met een boek op een regenachtige dag. Ook vind je hier Friesland meer dan 20 musea, 7 Elfstedensteden om te bezoeken met fonteinen van de 11fountains, meer dan 25 stranden en de bossen van Gaasterland. Heb je hulp nodig bij je boeking? We helpen je graag met tips. Omdat we als medewerkers van VVV Waterland van Friesland hier wonen weten we alles over wat je hier kunt doen en beleven. We doen er alles aan om jou een onbezorgde vakantie te bezorgen.

Over VVV Waterland van Friesland

Een overnachting in Zuidwest Friesland boek je veilig, makkelijk en snel bij de VVV. Begin dan ook je bezoek aan Zuidwest Friesland bij VVV Waterland van Friesland. Onze medewerkers vertellen je graag over de mooiste plekjes in Zuidwest Friesland, de meest passende overnachting voor je wensen en bezorgen jou graag een geweldige vakantie in Friesland. Gebruik hiervoor de chatfunctie op onze ‘zoek en boek pagina’ op onze website of mail naar zoekenboek@waterlandvanfriesland.nl Ben je al in Zuidwest Friesland? Loop dan eens binnen bij één van onze VVV locaties.

Bekijk hier alle VVV locaties en informatiepunten

Tips van VVV Waterland van Friesland voor een geslaagde vakantie in Friesland

Varen is de activiteit om te doen in Friesland, helemaal in Zuidwest Friesland. We noemen deze regio niet voor niets Waterland van Friesland. Hier vind je de Friese meren en het de Friese kust van het IJsselmeer. Bijna al het water is met elkaar verbonden: je vaart zo van het ene watersportdorp naar de volgende Elfstedenstad. Geweldig voor een dag zeilen of juist relaxed varen met een sloep. Aanleggen is makkelijk: je vindt in Zuidwest Friesland ruim 350 gratis aanlegplaatsen van de Marrekrite.

Naast varen kun je ook prachtig fietsen en wandelen in Zuidwest Friesland. Langs het water, door de Gaasterlandse bossen of wat dacht je ervan om langs en door de Elfsteden en omliggende dorpen te fietsen en wandelen? Friesland barst van de cultuur. In Zuidwest Friesland vind je minstens 20 musea. Van intiem en klein tot UNESCO wereldformaat. Benieuwd naar nog meer tips en inspiratie van de VVV voor een geslaagde vakantie in Friesland?

 

 

Tips van de VVV
Fietsen in Zuidwest Friesland bij Bed and Breakfast under de wol in oudega

Zoek & boek

Reisgezelschap

Bekijk boekbaar aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.