Watersport

De ultieme natuurbeleving, de wind door je haar, de zon op je huid. Eindeloze watervlaktes of intieme sloten en kanaaltjes. Waterland van Friesland het watersportparadijs bij uitstek! Gewoon een dagje zeilen met vrienden of een langere watersportvakantie. Wist je dat er in Zuidwest Friesland ruim 350 gratis aanlegplaatsen te vinden zijn? Ruim 50 zijn midden in de Friese wateren te vinden. Leg je aan bij zo'n geel-blauwe MarBoei, dan is die plek even helemaal voor jou alleen.

Top watersport tips

Suppen in Waterland

SUP, voor degene die niet weten waar deze 3 letters voor staan: Stand Up Paddling. Een sport die inmiddels in Friesland al meer dan 10 jaar wordt beoefend. En een prachtige manier om Zuidwest Friesland te verkennen. Op eigen gelegenheid of om te trainen voor de ultieme uitdaging in september: de SUP Elfstedentocht.

Huur een SUPboard

Van kiten tot fierljeppen

Heb je een avontuurlijke lifestyle, dan is Zuidwest Friesland ‘the place to be’ om extreme watersporten te beoefenen. Zie je jezelf al in de lucht hangen boven het water aan een kite? Of vlieg je door de lucht als een superman op een flyboard? Of houd je liever droge voeten door op het land te powerkiten. Je kunt je ook wagen aan de oudste ‘extreme sport’ van Friesland: fierljeppen. Voor de minder grote waaghalzen onder ons: kom kijken en geniet van de gratis show!

Lees het artikel