Ga naar inhoud
MAP

Schatzoeken in 7 Elfstedensteden

7 stadjes, 7 schatjes

Bezoek de 7 Elfsteden in Zuidwest Friesland, allemaal schatjes van stadjes. Én in elk Elfstedenstadje vind je maar liefst 7 schatjes. Kom deze schatten ontdekken. Ze gaan over heldendom en tragiek. Over historie en toekomst. Over verre handelsreizen en eigen cultuur... Maak met de verhalen over de schatten een tijdreis naar het verleden en land weer op een terrasje in het heden. Kom je 'skatsykje', oftewel schatzoeken, in Zuidwest Friesland?

Kom schatzoeken in de 7 Elfsteden

Plan je stedentrip langs de 7 Elfsteden

Ontdek het Vrouwtje van Stavoren die vol verlangen uitkijkt naar de terugkerende schepen of bezoek het kanongebulder in Sloten. In het Jopie Huisman museum in Workum voert Jopie je mee in zijn wereld en maakt je deelgenoot van zijn passies. Ontdek in alle 7 stadjes 7 schatjes en plan je stedentrip langs de 7 Elfsteden.

Plan je stedentrip

Schatzoeken met de regiokaart

Ontdek Zuidwest Friesland met onze zeer gedetailleerde regiokaart. Op de regiokaart vind je het fietsknooppuntennetwerk, volop inspiratie én de stadsplattegronden van onze 7 Elfstedensteden. Alle 7 schatjes per stadje staan op de kaart aangegeven. Ideaal om de 7 Elfsteden mee te verkennen en te gaan schatzoeken.

Koop 'm in de webshop
Jong stel heeft regiokaart van Waterland van Friesland in de hand om schatjes te zoeken in Sneek

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.