Fietsen in Friesland

Wist je dat Friesland met vijf sterren opnieuw verkozen is tot fietsregio van Nederland? Wij weten wel waarom. Want alleen in Zuidwest Friesland ligt al ruim 800 kilometer aan fietspaden die onderdeel zijn van het uitgekiende fietsknooppuntnetwerk. Een ideale bestemming dus voor je fietsvakantie of een dagje fietsen! Via die knooppunten verdwaal je nooit en kom je op de mooiste plekjes. Een handige fietsknooppuntenkaart haal je bij één van onze VVV's. Onderweg passeer je wuivend riet en zie je vast en zeker zeiltjes aan de horizon, die zomaar door het gras lijken te varen. Kom fietsen in Zuidwest Friesland.

Twee mensen rusten langs het water tijdens een fietstocht

Twee mensen rusten langs het water tijdens een fietstocht

© danny-de-vylder-1-KFMpZ-Yv4-unsplash_LR

E-bike oplaadpunten

Fietskaarten

Fietsen door het Nationale Landschap

Fietsen door het Nationale Landschap

In Zuidwest Friesland vind je één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland. Bijzonder van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân is dat het uit vier verschillende landschappen bestaat: de IJsselmeerkust, het Kleigebied, het veen- en merengebied en de stuwwallen van Gaasterland. Hierdoor is fietsen in Zuidwest Friesland erg afwisselend.

Elfstedentocht

Elfstedentocht

Elke pinkstermaandag is de Fietselfstedentocht. Een route van maar liefst 235 kilometer lang! De tocht start en finisht in Bolsward. Om de tocht te volbrengen moet je stempels bij alle posten halen.

Even op adem komen

Even op adem komen

Neem af en toe even de tijd voor een kleine pauze en rust uit bij een rustpunt.

Fietsersbond fiets Wetterroute

Fietsersbond fiets Wetterroute

De Fietersbond verkende de Wetterroute, maar liefst 45 kilomter lang, langs Lemmer, Joure en over het pontje tussen Joure en Langweer. De hele route en tips voor langs de route lees je in de blog.

Geen zin om te fietsen?

Geen zin om te fietsen?

Een lange rij aan mannen op solexen. Ze hebben allemaal leren jasjes, brillen en helmen op.

Geen zin om te fietsen maar wil je wel door het Friese landschap toeren? Huur dan een scooter, solex of als je voor duurzaam gaat een e-chopper!

Al op het kunstproject gezeten?

Al op het kunstproject gezeten?

Bankje in de natuur n.a.v. het project 'Kunst naar buiten'

© Kunst naar buiten

In het Friese landschap vind je bankjes die het ontstaan van (vroegere) kunstwerken markeren. Zo beleef je kunst ook buiten, tijdens je fietstocht.