Fietsen

Wist je dat Friesland met vijf sterren opnieuw verkozen is tot fietsregio van Nederland? Wij weten wel waarom. Want in Waterland van Friesland ligt ruim 800 kilometer aan fietspaden die onderdeel zijn van het uitgekiende fietsknooppuntnetwerk. Via die knooppunten verdwaal je nooit en kom je op de mooiste plekjes. Een handige fietsknooppuntenkaart haal je bij één van onze VVV's. Onderweg passeer je wuivend riet en zie je vast en zeker zeiltjes aan de horizon, die zomaar door het gras lijken te varen. Laat je ook eens 'overzetten' door een gezellig fietspontje!

Pontjesroute

'De Oersetters' is Fries (vrij vertaald) voor 'de Overzetters', want dat word je tijdens deze fietsroute: overgezet naar de andere kant van het water. Er is veel te zien en je treft onderweg fijne picknickbankjes, maar je kunt ook gebruik maken van de gezellige horeca-adresjes onderweg. Aan de route zijn verschillende oplaadpunten voor de elektrische fiets.

Bekijk de route

fietselfstedentocht

Al meer dan 100 jaar wordt op Pinkstermaandag de Fietselfstedentocht door 150.000 enthousiaste deelnemers gefietst. Deze route van 235 kilometer start en finisht traditiegetrouw in Bolsward. Samen door land en stad, achter elkaar door het Friese landschap en elk op eigen snelheid. Niet alleen op maar ook zeker langs de route, is het één groot feest! Met muziek en spandoeken van het publiek. 

Meer informatie