Ga naar inhoud
MAP

Routes Friese meren

Wat zoek je

Lengte
0 km Onbeperkt
Thema

1 t/m 30 van 135 resultaten

Fietsroutes rondom de Friese meren

Stap op de fiets en maak de mooiste fietsroutes rondom de diverse Friese meren. Geniet van een prachtige pontjesroute en geniet niet alleen fietsend, maar ook vanaf het water van de Friese meren. Wil je liever een stevige fietstocht maken en flink uitwaaien? Dan is de route 'Uitwaaien in Zuidwest Fryslân' een absolute aanrader. Huierbij fiets je gedeeltelijk langs de Friese meren en Gaasterland, maar ook langs de IJsselmeerkust. Kortom, er liggen de mooiste fietsroutes op je te wachten om de Friese meren vanaf het droge te verkennen.

Wandelroutes rondom de Friese meren

Op zoek naar de mooiste wandelroutes langs de Friese meren? Zoek niet verder! Wij hebben deze routes al voor je verzameld. Of je nu gaat voor een stevige wandeltocht of een kort kuiertochtje, het aanbod is groot. Met de stevige wandeltocht tussen Heeg, Sandfirden en Westhem passeer je zelfs verschillende meren. Een kortere wandelroute is de kuiertocht Hemelum. Deze kuiertocht van zo'n acht kilometer leidt je langs de oevers van de Morra, een klein meertje grenzend aan de Fluessen. 

Vaarroutes op de Friese meren

Uiteraard, de Friese meren zijn perfect om per boot ontdekt te worden. Maar daarvoor hoef je echt geen grote boot te hebben! Ook met een sloep, kano of op de SUP hebben we de mooiste vaarroutes over de Friese meren voor je geselecteerd. Ga voor een meerdaagse vaartocht en geniet van het gemak van Aquaducten, zowel bootjesmensen als automobilisten hoeven niet meer te wachten op drukke (water-)punten. Of stap op je SUP of in je kano en doe de Reidmarroute. Via kleinere meertjes en kanalen vaar je van Oudega naar de Wymerts, vervolgens kun je nog doorpeddelen naar Bolsward of IJlst. Er zijn voldoende vaarroutes op de Friese meren waar je uit kunt kiezen.

Autoroutes rondom de Friese meren

Rijd de mooiste autoroutes en verken onderweg de Friese meren. Sommige van de routes kun je het beste opdelen in een aantal dagen, zodat je onderweg voldoende tijd hebt om uit te stappen en optimaal te genieten van de omgeving. rijd bijvoorbeeld de 'Autoroute langs waterwerken'. Hierbij rijd je van meer tot meer en van het ene bijzondere bouwwerk tot het andere. Onderweg leer je meer over de strijd met en tegen het water. Of combineer de Friese meren met musea en rijd een autoroute langs 15 musea. Verdeel 'm over een aantal dagen en geniet van water en musea!

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.