Ga naar inhoud
MAP

Routes IJsselmeer

Wat zoek je

Lengte
0 km Onbeperkt
Thema

1 t/m 30 van 105 resultaten

Fietsroutes langs het IJsselmeer

Optimaal uitwaaien langs de IJsselmeerkust doe je met de fietsroute 'Uitwaaien in Zuidwest Fryslân'. Een groot gedeelte van de route voert je langs de IJsselmeerkust. De stukken die je niet langs de kust fietst, voeren je dwars door het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Onderweg passeer je de schapen op de dijk, trotseer je de wind, en geniet je van het uitzicht over het IJsselmeer en de Waddenzee met de Zeedijken route. Er zijn genoeg mooie fietsroutes langs het IJsselmeer om te fietsen.

Wandelroutes langs het IJsselmeer

Langs de IJsselmeerkust kun je prima wandelen en mooie routes lopen. Wandel bijvoorbeeld de route tussen Workum en Hindeloopen, bij deze route loop je zowel een stuk langs het IJsselmeer als ook een stuk langs de oude kustlijn van de Zuiderzee, wat inmiddels een stukje landinwaarts is gelegen. De route is ongeveer 20 kilometer en daarmee een flinke tocht. Ben je juist op zoek naar een kortere wandelroute in de buurt van het IJsselmeer? Dan is het rondje Warns - Laaksum - Skarl de moeite waard. Deze route is ongeveer 6.5 kilometer lang en leidt je langs het kleinste vissersdorpje van Europa! 

Vaarroutes langs het IJsselmeer

Ervaar het grote water van het IJsselmeer en vaar een rondje IJsselmeer. Onderweg zie je de Friese kust aan je voorbij trekken en geniet je van het uitzicht. Wie spot als eerste de kerktoren van Hindeloopen? En wie spot de plaats waar je het IJsselmeer achter je laat om richting Workum te varen? Een hele andere manier om van het IJsselmeer te genieten is door een vaartocht te maken over de binnenwateren van de zeedijk tussen Makkum en Workum. De perfecte route voor een dagje in de zon op het water.

Autoroutes langs het IJsselmeer

Op zoek naar autoroutes langs het IJsselmeer? Wij hebben ze voor je geselecteerd in het bovenstaande overzicht. Stap in je auto of op je moter en rijd een prachtige elfmerenrit. Naast dat je hier de mooiste Friese meren ontdekt, rijd je ook een heel stuk langs de IJsselmeerkust. De route voert je langs de mooiste binnenwegen en knusse dorpjes. Trek er dus zeker minstens twee dagen voor uit om onderweg te kunnen genieten van al het moois wat je tegenkomt. 

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.