Ga naar inhoud
MAP

Routes Gaasterland

Wat zoek je

Lengte
0 km Onbeperkt
Thema

1 t/m 30 van 88 resultaten

Fietsroutes in Gaasterland

Fiets door indrukwekkende bossen, langs de drie enige kliffen van Nederland en verken de leukste dorpjes in Gaasterland. De tuinen route leidt je langs prachtige natuurgebieden, dwars door Gaasterland. Onderweg zie je een aantal prachtige tuinen, zoals een iepentuin en heemtuin. Een andere aanrader is de fietsroute Gaasterland. Deze fietsroute leidt je echt langs de pareltjes van Gaasterland en je waant je in een heel ander Freisland. 

Wandelroutes in Gaasterland

Al wandelend in Gaasterland kun je de mooiste routes maken. Van de 11Fountains route in het knusse Elfstedenstadje Sloten, tot een flinke boswandeling in een van de Gaasterlandse bossen. Met kinderen is het erg leuk om het Dassenpad te wandelen. Bij bezoekerscentrum Mar en Klif koop je een boekje en start je eenvoudig de wandeling. Onderweg kun je verschillende opdrachtjes doen en kom je meer te weten over de das.

Vaarroutes in Gaasterland

Hoewel Gaasterland voornamelijk bos en heuvels kent, kun je hier ook prima met je boot terecht. Met het vaarrondje over de Fluessen en de Luts combineer je zelfs twee prachtige regio's in Waterland van Friesland, Gaasterland en de Friese meren! Bij deze route vaar je over de Luts en vaar je dwars door de bossen. Wist je dat de Luts onderdeel is van de Elfstedentocht? Dus ook als je de Elfstedentocht gaat varen, vaar je een stukje door Gaasterland.

Autoroutes in Gaasterland

Rijd de mooiste autoroutes en verken onderweg Gaasterland. Sommige van de routes kun je het beste opdelen in een aantal dagen. Zo heb je onderweg voldoende tijd om uit je auto te stappen en diverse bezienswaardigheden, stadjes of dorpjes te bekijken. Rijd bijvoorbeeld de 'Autoroute langs waterwerken'. Hierbij rijd je dwars door Waterland van Friesland en kom je ook door Gaasterland. Of rijd een autoroute langs 15 musea. Verdeel 'm over een aantal dagen en geniet van de prachtige omgeving en musea!

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.