Ga naar inhoud
MAP

Pontjesroutes in Zuidwest Friesland

Maak een fiets- of wandeltocht met een van de vele pontjes in Friesland

In Friesland zijn er veel pontjes om al fietsend of wandelend een oversteek mee te maken. Een leuke manier om een fiets- of wandeltocht te combineren met op het water zijn. VVV Waterland van Friesland heeft alle pontjesroutes in Zuidwest Friesland voor je op een rij gezet. Kies een route uit, noteer de fiets- of wandelknooppunten of download gratis het GPX bestand en controleer de vaartijden van het pontje. Tussen april en oktober varen de pontjes sowieso. En elk weekend in maart zijn er ook al een aantal pontjes in de vaart met daaromheen leuke belevenissen. 

Voor slechts één of twee euro zet een schipper je over naar de andere kant van het water. Let op! Neem altijd contant geld mee. Je kunt niet altijd bij de pontjes pinnen. Welke pontjesroute in Waterland van Friesland kies jij om te gaan 'oerstekken', oftewel oversteken in het Fries?

Pontjesroutes in Friesland

Bekijk hieronder alle wandel- en fiets pontjesroutes in Zuidwest Friesland en geniet van een mooie tocht!

Wat zoek je

Lengte
0 km Onbeperkt
Thema

1 t/m 24 van 36 resultaten

Tips voor het maken van pontjesroutes in Friesland

Pontjes fietsroutes Friesland

In Zuidwest Friesland oftewel Waterland van Friesland vind je vele pontjesroutes om te fietsen. Denk bijvoorbeeld aan de pontjesroute 'De Oersetters'. Een fantastische pontjes-fietstocht, want deze gaat door het Nationaal Landschap. Je steekt onderweg over met twee veerpontjes. Wist je dat deze route een keer is uitgeroepen tot de leukste pontjesfietstocht van Nederland? Ook de 'Vier pontjes van Joure' is een prachtige pontjesroute om te fietsen. Je wordt maar liefst vier keer naar de overkant gebracht door een pontje. Onderweg passeer je de Langweerdermolen. Dit is de enige molen in Nederland met zowel de functie van een polder- als roggemolen. Ook kun je Joure ontdekken met deze pontjesroute. Stap af bij Museum Joure om de geschiedenis van Douwe Egberts te ontdekken. Geniet dus van vele pontjesroutes en ontdek meer van Friesland. Welke pontjesroute ga jij binnenkort fietsen?

Vind een E-bike oplaadpunt onderweg

Wil jij binnenkort een fiets- of wandeltocht maken? Lekker een frisse neus halen en lokale plekken in Waterland van Friesland bezoeken? Neem voldoende pauze onderweg en bekijk voor vertrek welke locaties op de route liggen. Mocht je met een e-bike op pad gaan bekijk dan vooraf waar je een oplaadpunt hebt.

Naar de oplaadpunten
icoontje fiets oplaadpunt

Pontjes wandelroutes Friesland

Niet alleen fietsend, maar ook wandelend kun je de mooiste pontjesroutes in Friesland maken. Geniet bijvoorbeeld van het pontje-wandelrondje rondom de Aldegeaster Brekken! Deze route van zo'n 14 kilometer voert je vanuit het minidorpje Nijhuizum langs de sfeervolle dorpen Gaastmeer en Oudega. Nadat je Oudega bent gepasseerd, wandel je het prachtige Brekkenpaad op. Hier kun je optimaal genieten van rust, ruimte en de prachtige natuur! Een andere aanrader is het pontje-wandelrondje rondom de Langweerder Wielen. Bij deze wandelroute passeer je zelfs twee keer het water met een pontje. Je start de wandelroute in het sfeervolle dorpje Langweer en passeert al gauw de prachtige Langweerder molen. Je wandelt een heel stuk langs een van de Friese meren, de Langweerder Wielen

Lees meer over pontjesroutes in Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.