Een weekend weg in de lente in Friesland

lammetjes aaien

lammetjes aaien

© unsplash

Wees welkom om op Boerderij camping Zwinzicht in Harich op kraamvisite te komen bij de lammetjes. Elk jaar houden ze lammetjesdagen met meer dan honderd lammetjes. Bekijk wel de website van Boerderijcamping Zwinzicht voor de actuele maatregelen rondom corona.

fiets je blij

fiets je blij

De zonnestralen lokken alle fietsers weer naar buiten! Vul je picknickmand en ga op pad. Vrijheid, blijheid! Met 841 kilometer aan fietsknooppuntpaden van 5 sterren kwaliteit kom je op de mooiste plekken. Kies hier alvast een route uit.

ljipaai sykje

© Jan Tijsma

Het zoeken van een kievitsei is een typisch Fries fenomeen. Elk voorjaar gaan duizenden Friezen de weilanden in om de grijze eitjes met bruine stippeltjes te vinden. De vinder van het eerste ei wordt gehuldigd door de commissaris van de koning en de Bond Friese Vogelwachten. De eieren laat je tegenwoordig liggen om de bedreigde kievit te helpen.

fleurig stappen

fleurig stappen

In het voorjaar maak je fleurige wandelingen langs bloeiende bermen. Deze bermen worden steeds minder gemaaid en voor de biodiversiteit worden er bloemetjes gezaaid. Vrolijk fluitenkruid en koolzaad wuift je tegemoet!

de blomkes bûten sette

Zet de bloemetjes buiten op z'n Fries

tewetterlitting

tewetterlitting

Wanneer laat jij je boot weer te water?

voorjaar varen

voorjaar varen

Geniet nog van een fris briesje en de relatieve rust op het water in het voorjaar. Vanaf het water is de wereld anders en raak je alle beslommeringen kwijt. Met alle Friese meren, waterwegen, beekjes, poelen, vaarten en gratis aanlegplekken voor 1300 schepen is hier nooit een dag hetzelfde.

kamperen in de bol

kamperen in de bol

Kun je niet wachten om te gaan kamperen? De lente is perfect om alvast een weekend warm te draaien voor de zomer. Tijdens de koude dagen houd jij jezelf warm door te fietsen en wandelen. Maar met een beetje geluk schijnt het lentezonnetje heerlijk op je bol. Laat die gezonde blosjes maar komen.

lekker toere

lekker toere

Een groepje vrouwen zitten op een e-chopper bij het sluisje in Lemmer

Wil je er ook op uit met lentekriebels? Je verkent Waterland van Friesland op een bijzondere manier; lekker 'toere', oftewel touren door Friesland. Huur een solex of duurzame elektrische echopper. Maak een mooie tocht door het glooiende landschap en ontdek hoe prachtig het hier is.