Ga naar inhoud
MAP

Campings in Friesland

Campings in Friesland staan in ‘it bêste lân fan d'ierde’, ofwel het beste land van de wereld. De provincie Friesland heeft dan ook veel te bieden. Zo is er in Zuidwest Friesland een Nationaal Landschap, een uitgestrekt Friese merengebied en een prachtige IJsselmeerkust te vinden. Tijdens het verblijf op een camping in Friesland is er dan ook veel te doen. Je kunt er niet alleen heerlijk wandelen of fietsen, maar ook uitstekend historische dorpen en Elfsteden bezoeken. Ook kun je genieten van de rust en ruimte die Waterland van Friesland te bieden heeft. Of ga lekker varen op één van de vele Friese meren die Friesland rijk is. Onze campings bij VVV Waterland van Friesland garanderen een heerlijk actieve vakantie volop natuur. Het staat garant voor een heerlijk gevoel van 'frijheid', oftewel vrijheid. En een tip: boek ze direct online dan ben je verzekerd van een heerlijke vakantie in friesland!

Camping in Friesland aan het water

Camping in Friesland aan het water Camper aan het water in Friesland

Houd je van watersport? Dan is er in Zuidwest Friesland genoeg te doen. Maak een keuze uit de vele campings in Friesland aan het water. Door de vele vaarten, sloten, kanalen, Friese meren en het IJsselmeer kun je bijna overal watersport beoefenen. Alles staat met elkaar in verbinding zodat je kunt zwerven over het water en kunt afstappen in een pittoresk dorp of een gezellig Elfstedenstadje. Houd je van avontuur? Dan ga je kitesurfen, windsurfen of foilen. Neem je eigen 'gear' mee of huur materiaal bij surfscholen die je graag helpen om het te leren. Zowel beginners al gevorderden kunnen het water op in Friesland. Neem daarom je tent, caravan of camper mee en ga kamperen in Friesland aan het water.

Kamperen in een Nationaal Landschap

Kamperen in een Nationaal Landschap Een man en een vrouw in een veld met gele bloemen bij natuurterrein Het Slauerhoff
op de achtergrond staat een kudde koeien

Als natuurliefhebber is een verblijf op een camping in Friesland perfect. Helemaal in Zuidwest Friesland. Bijna deze hele regio mag zich een Nationaal Landschap noemen. Daarom sta je vrijwel altijd in de buurt van prachtige natuurgebieden in dit Nationaal Landschap. Wist je dat in Zuidwest Friesland meer dan 45 natuurgebieden te vinden zijn? Het natuurgebied de IJsselmeerkust is zelfs aangewezen als Natuurmonument. Je kunt hier heerlijk uitwaaien en wandelen over de voormalige dijk van de Zuiderzee. Ook het bezoeken waard is Natuureiland De Gouden Boaiem, de Wyldemerk in Gaasterland of de Makkumerzuidwaard bij Makkum. Je fietst er zo vanuit jouw camping in Waterland van Friesland naartoe.

Camping Sneek

Camping Sneek Waterpoort Sneek

Op loop- of fietsafstand zijn vele leuke campings te vinden in of bij Sneek. Deze Friese Elfstedenstad is zowel voor cultuur- als watersportliefhebbers geweldig. Zo loop je vanuit Camping Pasveer bij Sneek zo naar het historische centrum van Sneek waar je de grachten en de Waterpoort kunt bewonderen. Terug op de camping gooi je je hengel uit voor je caravan of tent in het water waar deze camping in Sneek aan is gelegen. Of ga naar een geweldige camping in Sneek namelijk RCN de Potten. De kinderen vermaken zich op het strand met een SUP board of bij het volleybalnet. Maak ook een overtocht met de veerpont naar het Starteiland dat bekend is van de Sneekweek. Wie weet kun je vanaf hier de Sneekweek beleven of een wedstrijd bekijken van het skûtsjesilen.

Camping in Gaasterland

Camping in Gaasterland een meisje op de schommel die word geduwd door een ander meisje

Kamperen in Gaasterland is alsof je in Frankrijk bent. Alleen dan vlakbij! En wat heerlijk is: het is hier ontzettend gemoedelijk en alhoewel je in een hele bosrijke omgeving bent is het water van Waterland van Friesland altijd dichtbij. Het is niet voor niets dat er veel keuze is aan campings in Gaasterland. Kies bijvoorbeeld voor natuurcamping De Waps bij Oudemirdum. Hier sta je op ruime plekken onder de naaldbomen en ervaar je precies waar kamperen voor is bedoeld. Heb je trek? Dan haal je een echte 'pake's patat' op de camping of je wandelt zo het plaatsje Oudemirdum in. Kinderen vermaken zich in het bos waar ook een Kabouterpad is, aan het strand bij de Hege Gerzen, het Mirnserklif of gaan naar Speelpark Sybrandy's. Kies een camping in Gaasterland bij VVV Waterland van Friesland en geniet!

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.