Ga naar inhoud
MAP

Pinksteren tips in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Tips om wat te doen tijdens Pinksteren in Friesland

Breng tijdens Pinksteren een bezoek aan Friesland. Waarom? Nou dat antwoord is heel makkelijk. Friesland is namelijk een geweldige manier om te ontspannen én te genieten van de natuurlijke schoonheid van de prachtige provincie. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte, avontuurlijke activiteiten of gewoon lekker wil genieten van de lokale keuken, Friesland heeft voor elk wat wils. Ook als je langer wilt blijven zijn er genoeg opties in Waterland van Friesland. Er is een groot aanbod van accommodaties, waaronder B&B’s, hotels, campings, appartementen en vakantiehuizen. Vervelen? Nee hoor, dat is niet nodig. Er is namelijk genoeg te doen tijdens en rondom Pinksteren, wij geven je de leukste tips.

Pinkstermarkt in Langweer

In het kleine watersportdorpje Langweer, gelegen nabij Joure, wordt in het Pinksterweekend op zaterdag 27 mei een leuke markt georganiseerd. Scharrel door de ‘smûke’ (gezellige) hoofdstraat en snuffel wat rond in de kraampjes. Op de heerlijke (zonnige) terrassen kun je een lekker kopje koffie en een stukje Friese oranjekoek scoren. Een heerlijke dag vol gezelligheid.

Meer informatie over de Pinkstermarkt
De VVV winkel in Langweer, er lopen allemaal mensen langs. stukjes oranjekoek met slagroom en een fries vlaggetje

17e Skouster Oldtimerdei

Gek op oldtimer tractoren? Breng dan op Pinksterzaterdag (27 mei) een bezoekje aan de Skouster Oldtimerdei in Heeg. Een dag vol met ouderwetse tractoren, werktuigen en motoren. Het publiek wordt vermaakt met meerdere spelletjes. Zo wordt het vermogen van de tractoren getest, is er een flessentrekkenrij en een kleppendekselrace. Op een speelweide kun je bewonderen hoe de boeren met de oude werktuigen op het land werkten. Verder zijn er op het terrein verschillende kraampjes aanwezig en de kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen of ravotten in een grote zandbak. Neem ook een kijkje in het bijzondere dorpje Heeg. Het is een prachtig tafereel als de trekkers een rondrit door het dorp maken.

Meer informatie over de Skouster Oldtimerdei

Kunstmarkt in Balk

In het Pinksterweekend wordt op zaterdag 27 mei in Balk een kunstmarkt georganiseerd. Ruim honderd kunstenaars zijn aanwezig deze dag. Bewonder het werk van onder andere schilders, houtbewerkers en keramisten. Het straattheater zorgt voor de nodige vertier en live artiesten verzorgen een vrolijke noot. Een gezellige dag in het pittoreske dorpje Balk. Wist je dat ‘De Luts’, de vaart die dwars door balk heen gaat, deel uit maakt van de Elfstedentochtroute? Kom maar eens een kijkje nemen.

Meer informatie over de Kunstmarkt
Centrum van Balk een sloep die in de gracht van balk vaart.

Flinke Flea Market

In het weiland van de Flinkefarm in Hemelum wordt op zondag 28 mei de Flinke Flea Market georganiseerd. Ruim honderd deelnemers verkopen hun spullen vanaf een kleedje of uit de kofferbak. Ga schatzoeken en scoor de gaafste spullen. Misschien vind jij wel een prachtig servies, een coole lamp of dat vintage tasje waar je al lang naar op zoek bent. Heb je de buit binnen? Op het zonnige terras kun je genieten van een heerlijk kop koffie of een gezonde smoothie.

Meer informatie over de Flinke Flea Market

Rondvaart Lemmer met de Toerist VI

In het Pinksterweekend kun je op zondag vanuit lemmer een prachtige vaartocht maken. Stap op de rondvaartboot de Toerist VI en ontdek Lemmer en Friesland vanaf het water. De vaartocht is een heerlijke manier om de omgeving te verkennen en te genieten van het prachtige Friese landschap. De tocht duurt twee uren en eten en drinken is verkrijgbaar aan boord. Klaar met de vaartocht? Wandel nog even door dit prachtige dorp er is nog genoeg te doen!

Meer over een rondvaart met de Tourist VI
Een gracht in lemmer waar allemaal boten aan de zijkant staan, ook varen er twee speedboten.

Fietselfstedentocht

Pinkstermaandag en de Elfstedentocht op de fiets, al meer dan honderdjaar een begrip in Friesland en omstreken. Zo’n vijftienduizend deelnemers fietsen deze, soms barre, fietstocht van 235 kilometer door de Elfsteden van Friesland. Langs de route is het één groot feest. Onderweg worden er verschillende activiteiten georganiseerd en de vrolijke muziek schatert door de straten. Moedig deze helden aan en geen ze een extra zetje in de rug. Een leuk weetje: wist je dat de start van de Fietselfstedentocht niet in Leeuwarden maar in Bolsward is?

Meer informatie over de Fietselfstedentocht
een fietser laat een stempel zetten een groep mensen lopen met hun fiets

Local Festival Fair

Op eerste Pinksterdag wordt Lokaal55 in Sneek omgedoopt tot een hip klein festival. In trendy marktkramen verkopen lokale ondernemers hun prachtige spulletjes. Foodtrucks met lekkere hapjes en drankjes en livemuziek zorgen voor een echte festival sfeer. Er is entertainment voor het hele gezin, neem een kijkje en geniet op deze leuke fair.

Meer informatie over de Local Festival Fair

Sybrandy’s Speelpark

Breng tijdens de Pinksterdagen een bezoek aan Sybrandy’s Speelpark. Dit kleine speelpark is de perfecte bestemming voor gezinnen. Bij binnenkomst zullen de kinderen meteen hun ogen uitkijken, want er is zoveel te zien en te doen. Veertig verschillende attracties en klimtoestellen staan garant voor uren speelplezier. Als de kinderen het maar naar hun zin hebben, toch? Drink zelf een lekker drankje op het terras of geniet van een lekker ijsje. Het is de ideale plek om te ontspannen en even bij te komen terwijl de kinderen zich vermaken.

Meer informatie over Sybrandy’s Speelpark

Ontdek meer tips voor Pinksteren in Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.