Ga naar inhoud
MAP

Pinksteren in Friesland

Wat te doen tijdens Pinksteren in Friesland

Er is tijdens het lange Pinksterweekend veel te doen en zien in Friesland. Daarnaast leent het extra lange weekend zich er ook bij uitstek voor om een of meerdere overnachtingen in Zuidwest Friesland te boeken. Tijdens Pinksteren worden er diverse evenementen georganiseerd in de hele regio. In Waterland van Friesland kun je bijvoorbeeld de fietsers van de Fietselfstedentocht aanmoedigen! Ook kun je een kijkje nemen bij diverse markten. In Langweer kun je shoppen op de Pinkstermarkt en in Balk wordt er een kunstmarkt georganiseerd. Kom jij tijdens het Pinksterweekend ook naar Friesland?

Kijk welke accommodaties vrij zijn tijdens het Pinksterweekend in Friesland en boek direct online

Reisgezelschap

Ontdek diverse uitjes tijdens Pinksteren in Friesland

Pinksteren tips

Pinksteren tips Meisjes op de Flinke Flea markt bij it Flinkeboskje in Hemelum

In een blog hebben we de leukste tips voor een dagje uit tijdens Pinksteren in Friesland voor je verzameld. Scoor bijvoorbeeld de leukste items tijdens de Flinke Flea markt bij it Flinkeboskje. Je kunt ook mee met een rondvaart vanuit Lemmer over de Friese meren. Benieuwd naar alle tips? Lees dan snel de blog!

Overnachten

Overnachten

Heb je nog geen overnachting geboekt voor jouw Pinksterweekend in Friesland? Geen probleem! We hebben een ruim aanbod in vakantiehuizen, B&B's en zelfs boten. Veelal kun je zelfs direct online boeken. Met wie breng jij Pinksteren in Friesland door?

Fietselfstedentocht

Fietselfstedentocht groep fietsers fietst door het centrum

Het is een traditie van inmiddels al meer dan 100 jaar oud, de Fietselfstedentocht! Ieder jaar stappen zo'n 15.000 mensen op de (race-)fiets en maken de tocht van meer dan 200 kilometer dwars door Friesland. In elke stad halen ze een stempel en aan het einde van de rit krijgen ze hun eigen Elfstedenkruisje! Met maar liefst 7 van de Elfsteden in Zuidwest Friesland is er altijd een stad in de buurt om de deelnemers aan te moedigen.

Fietsen

Fietsen een groepje mensen fiets over de weg

Ben je geïnspireerd geraakt door de deelnemers van de Fietselfstedentocht en wil je zelf ook Zuidwest Friesland vanaf de fiets verkennen? We hebben de mooiste routes voor je verzameld. De routes variëren van korte en langere dagtrips tot complete uitgebreide meerdaagse fietsroutes. Zo is er dus voor ieder wat wils.  

Stromen

Stromen

Pinksteren is het ultieme moment om de regio te ontdekken. Dit kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van de verhaallijn stromen. Stromen is het verhaal van de samenwerking en strijd tegen het water in Zuidwest Friesland en voert je langs dertien iconische waterwerken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het oudste nog werkende stoomgemaal ter wereld, het Ir. D.F. Woudagemaal. Trek je liever de natuur in? Ook dan zijn er waterwerken die je kunt bezoeken, bijvoorbeeld de drie kliffen van Gaasterland of de Bocht van Molkwar. Genoeg om te zien en doen!

Wandelen

Wandelen Wandelen in de natuur in Friesland

Kom tijdens Pinksteren helemaal tot rust en maak een mooie wandeling dwars door de natuur. In Gaasterland trotseer je heuvels en wandel je door eeuwenoude bossen. Langs de IJsselmeerkust kun je prachtig wandelen over de voormalige Zuiderzeedijk. Maar er zijn ook diverse andere korte en lange wandeltochten waar je uit kunt kiezen.

Ontdek meer tips voor Pinksteren in Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.