Ga naar inhoud
MAP

Wat te doen in de zomervakantie in Friesland

Friesland is een prachtige bestemming voor een zomervakantie. In Zuidwest Friesland vind je een combinatie van historie, cultuur en natuur. Geniet van de prachtige natuur in Gaasterland of het Friese merengebied terwijl je wandelt, fietst of vaart langs de vele rivieren en meren. Bezoek historische steden zoals Workum en Sneek, met hun oude binnensteden en monumenten. Er is voor ieder wat wils in Waterland van Friesland, of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur. Ga jij ook in de zomervakantie naar Friesland?

Kijk welke accommodaties vrij zijn voor de zomervakantie in Friesland en boek direct online

Reisgezelschap

Waar op vakantie in Friesland

Er is voor ieder wat wils om in Friesland op vakantie te gaan. Hou je van varen, maar heb je geen eigen boot? Dan huur je eenvoudig een boot bij een van de vele verhuurders. Mocht je liever met je voeten op het droge blijven, dan kun je ook vele kanten op. Kom kamperen op een van de vele campings in Gaasterland of rond de Friese meren. Of huur een vakantiewoning vlakbij een van de elfsteden, op een vakantiepark of aan de rand van een knus dorp. 

Wat te doen tijdens de zomervakantie in Friesland

Er is veel te doen tijdens de zomervakantie in Friesland. Ontdek een van de Friese meren tijdens een rondvaart of huur zelf een boot en verken het waterrijke gebied. Waterpret kun je ook op andere manieren beleven door te gaan suppen, kanoën of vissen. Daarnaast is er een groot netwerk van fiets- en wandelknooppunten, hiermee kun je de mooiste routes door Zuidwest-Friesland maken. Ontdek een van de zeven elfstdenstadjes in Waterland van Friesland met de stadswandelingen, je ontdekt dan de mooiste schatjes van een stadje. 

Ontdek meer tips voor de zomervakantie in Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.