Cultuur en musea

Dat Friesland en Waterland van Friesland rijk zijn aan cultureel erfgoed is geen wonder. Niet voor niets was Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. En dat vindt je overal terug. Van een klein en intiem streekmuseum tot groots en van UNESCO wereldformaat. Bijzondere ontmoetingen met de ambachten van toen geven kleur aan Friesland en aan jouw dag en die van de (klein)kinderen. Neem ook vooral de kinderen mee, want juist voor hen zijn er bijzondere speciale routes en doe-activiteiten!

© Daniël Hartog

Boek hier je entreeticket

Bezoek een bezoekerscentrum

Bekijk hieronder alle galeries en ateliers

Museum Joure

Een verrassend maakmuseum op een historisch industrieterreintje middenin Joure. Maak mee op de bakermat van Douwe Egberts & Pickwick en beleef puur vakmanschap in de Friese Klokkenmakerij, authentieke Drukkerij en fotogenieke Metaalfabriek.

Bezoek het museum

Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum in Workum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert je mee in zijn wereld en maakt je deelgenoot van zijn passies.

Bezoek het museum