Wandelen

Wandelen is een geliefde bezigheid in Friesland. Hoe kan het ook anders met zo'n prachtig landschap? Buiten ervaar je het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân en de Friese meren het beste. Er ligt ruim 1000 kilometer aan wandelpaden aan het uitgekiende wandelknooppuntennetwerk door weidse landschappen, langs meren, over bospaden en glooiingen in Gaasterland. Met het wandelknooppuntnetwerk, een kaart haal je bij één van onze VVV locaties, stippel je gemakkelijk zelf een prachtige route uit. Of laat je hier inspireren voor een mooie route!

Odulphuspad

Ga op pelgrimstocht in Waterland; Dromerige dorpjes met hun kerken, cafés en kop-hals-rompboerderijen. Intieme Elfstedenstadjes. Bossen, meren en gepenseelde luchten die zo uit een meesterwerk lijken geplukt. Ja, het Sint Odulphuspad trekt alle registers open voor de wandelaar en rijgt ruim 260 kilometer provincie schoon aan een. Hink-stap-sprong langs Friese parels in Waterland van een fonkelend halssnoer.

Lees het artikel

Elfstegentocht

Ga je mee op Elfstegentocht? Zwerf met behulp van de route door de gezellige steegjes, bewonder de mooie huizen en Woudsend eens door andere ogen. Elke steeg heeft haar eigen verhaal. Bijvoorbeeld dat van steeg Kollegat. Welke namen lees jij op de muur in deze steeg? Hier hebben de afgelopen tientallen jaren verliefde en verloofde stelletjes hun relatie toevertrouwd aan de eeuwigheid. De muur is nog steeds populair bij de jongeren van Woudsend die er, tot hun schrik of plezier, soms de namen van hun ouders ontwaren.

Meer informatie