Ga naar inhoud
MAP

Wandelen in Friesland

Van wandelen kun je in Zuidwest Friesland volop genieten, of zoals we hier in Friesland zeggen: kuierje. Hoe kan het ook anders met zo'n prachtig landschap? Er ligt ruim 1000 kilometer aan wandelpaden met een groot netwerk van wandelknooppunten. Je kuiert hier over bospaden en glooiingen in Gaasterland, door weidse landschappen en langs de Friese meren. Laat je inspireren in deze unieke regio van Friesland.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Friesland

Van een lange boswandeling tot een stadswandeling in een van de 7 Elfsteden, van een lange afstandswandeling tot een kabouterpad met de kinderen. Je vindt hier de mooiste wandelroutes.

Ga je mee op Elfstegentocht?

Ga je mee op Elfstegentocht?

Zwerf met behulp van de route door de gezellige steegjes, bewonder de mooie huizen en Woudsend eens door andere ogen. Elke steeg heeft haar eigen verhaal. Bijvoorbeeld dat van steeg Kollegat. Welke namen lees jij op de muur in deze steeg? Hier hebben de afgelopen tientallen jaren verliefde en verloofde stelletjes hun relatie toevertrouwd aan de eeuwigheid. De muur is nog steeds populair bij de jongeren van Woudsend die er, tot hun schrik of plezier, soms de namen van hun ouders ontwaren.

Bewandel het Odulphuspad

Bewandel het Odulphuspad Twee mannen staan bij een brug in Oudega te praten.

Ga op pelgrimstocht in Waterland; Dromerige dorpjes met hun kerken, cafés en kop-hals-rompboerderijen. Intieme Elfstedenstadjes. Bossen, meren en gepenseelde luchten die zo uit een meesterwerk lijken geplukt. Ja, het Sint Odulphuspad trekt alle registers open voor de wandelaar en rijgt ruim 260 kilometer provincie schoon aaneen.

Beleef Fryslân extra met de MeAR Fryslân app

Beleef Fryslân extra met de MeAR Fryslân app

Een historische wandel-, fiets- of vaarroute écht beleven? Met de MeAR Fryslân app ontvouwt het verhaal zich om je heen. De app combineert het echte leven met het virtuele.

Lange wandelingen in Friesland

Lange wandelingen in Friesland Wandelaar op de dijk tussen Stavoren en Hindeloopen

Friesland kent diverse lange afstandswandelingen. In Zuidwest Friesland vind je het Odulphuspad. Maar ook delen van het Elfstedenpad en het Groot Frieslandpad gaan door onze regio.

Even op adem komen?

Even op adem komen?

Neem af en toe even de tijd voor een kleine pauze en rust uit bij een rustpunt.

Tips voor wandelen in Friesland? Deze blogs vind je misschien interessant:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.