Ga naar inhoud
MAP

Kerst in Zuidwest Friesland

Kerst in Friesland betekent prachtige winterse wandelingen, gezellig verlichte winkelstraten met heel veel winkelaanbod voor de fijnste kerstinkopen en rust en ruimte in het mooie Friesland. Alvast in de kerststemming komen? Kom dan kerstshoppen in één van onze steden of dorpen, bezoek één van de kerstconcerten of kerstmarkten in Friesland en ontdek de leukste uitjes tijdens de kerstvakantie. En voor de feestdagen koop je heerlijke zoete en hartige delicatessen bij één van de ambachtelijke bedrijven. Kom jij kerst vieren in Friesland?

Boek een overnachting tijdens de kerstvakantie

Reisgezelschap

Tips voor kerst in Friesland

doorvaren

doorvaren sturen op de boot

Is het in de kerstvakantie te koud om te doorvaren? Zeker niet! Met een (gehuurde) boot met fijne verwarming kun jij prima in de kerstvakantie met de boot op vakantie. Bruggen worden langer bediend en een aantal havens blijven gedurende de winter langer open om jou te verwelkomen.

handbeschilderde kerstballen

handbeschilderde kerstballen

Bij Lovely Hindeloopen koop je echte handbeschilderde Hindelooper kerstballen. Je kunt er zelfs een naam op laten zetten. Met of zonder naam, je hebt sowieso een uniek exemplaar in de kerstboom hangen! 

Kerstshoppen

Kerstshoppen Kerstcadeaus met op de achtergrond een kerstboom.

Tijdens de feestdagen zet je de heerlijkste gerechten op tafel met kaas, vis, vlees, brood, ijs en andere delicatessen afkomstig van de ambachtelijke bedrijven die Zuidwest Friesland rijk is. Of shop de leukste kerstcadeaus voor onder de boom.

friesland in de boom

friesland in de boom

Friesland kan de boom in met deze echte Friese kerstballen. Ga jij voor de traditionele ronde kerstbal met de Friese vlag of de kerstbal in de vorm van een rood pompeblêd?

Ljochtpuntsjes

Ljochtpuntsjes

In de winter zijn 'onze' zeven van de Elfsteden ook zeer de moeite van een bezoekje waard. Als het donker wordt, worden monumenten, skûtsjes en fonteinen prachtig in het licht gezet. Op deze manier worden het echte ljochtpuntsjes (NL: lichtpuntjes)! 

Kerstconcerten

Kerstconcerten een blad met muzieknoten erop
achtergrond in kerstsfeer

In Zuidwest Friesland worden diverse kerstconcerten georganiseerd. Voor een volledig overzicht klik je eenvoudig op de button en zie je waar er bij jou in de buurt een kerstconcert wordt gehouden. Veel luisterplezier gewenst!

Kerstdiner

Kerstdiner kerstdiner sterrenkoekjes

Bij diverse restaurants kun je aanschuiven voor een heerlijk kerstdiner. Vaak is reserveren aan te bevelen. Klik dus snel verder en zoek jou favoriete restaurant voor een overheerlijk kerstdiner!

Autoroutes

Autoroutes daf auto in het landschap

Wil je tijdens de kerstvakantie in Friesland een paar dagen met de auto er op uit? Maak dan een mooie autoroute dwars door Zuidwest Friesland. Onderweg passeer je de mooiste stadjes, meest bijzondere bouwwerken of rijd je langs de Friese meren

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.