Ga naar inhoud
MAP

Een weekend weg in de herfst in Zuidwest Friesland

'Kleurich', oftewel kleurrijk, Waterland van Friesland wacht op jou. Vanaf het water, wandelend of zelfs op de fiets geniet je van betoverende natuur. Ga bosbaden in de bossen van Gaasterland, waai uit langs de IJsselmeerkust of kies een wandel- of fietsroute mét oversteek van een pontje. Heb je aan één dag niet genoeg? We hebben genoeg keuze om een overnachting te boeken. Hieronder vind je de leukste tips voor een heerlijke herfst in Friesland.

Dé leukste tips voor je heerlijke herfst

kites tellen

kites tellen

Hoeveel kleuren zie jij in de lucht hangen bij Mirns? In het najaar haalt de wind aan en zie je ze al van ver: vrolijk gekleurde zeiltjes die voorbijvliegen. Maak er een telspelletje van en ervaar hoe rustgevend dit kan zijn.

paddenstoelen expeditie

paddenstoelen expeditie

Wanneer het weer wat natter wordt schieten de ‘poddestuollen’, oftewel paddenstoelen, letterlijk uit de grond. De bossen in Waterland van Friesland zijn perfect om op expeditie te gaan, op zoek naar deze wonderlijke verschijningen.

warme sokken

warme sokken

Altijd Friesland aan je voeten met deze hippe Friese sokken, die je warm houden dit najaar. Verkrijgbaar in twee kleuren en te bestellen in onze webshop.

pontjes rondjes

pontjes rondjes

Vanaf dit jaar blijven er in de maanden oktober (elke dag), november (weekenden) en december (weekenden en kerstvakantie m.u.v. feestdagen) een aantal veerpontjes in de vaart. Daarom hebben we prachtige routes ontwikkeld om te wandelen en te fietsen mét oversteek.

boswandeling met kids

boswandeling met kids

Een boswandeling met kinderen wordt extra leuk wanneer je er een echt avontuur van maakt. Zoek met deze wandelroutes onderweg echte bosbeesten, spechten, heksen of kabouters.

fietsroute uitwaaien

fietsroute uitwaaien

Deze fietsroute van 51 kilometer leidt je langs de IJsselmeerkust en het bosrijke Gaasterland in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Onderweg kom je onder andere de 11fountains in Stavoren en Hindeloopen tegen, het Friese Schaatsmuseum, atelier Roosje Oud Hindelooper kunst, kitesurfhotspot Mirnserklif en bezoekerscentrum Mar en Klif.

baaie yn it bosk

Dompel jezelf onder in de natuur

lekker shoppen

lekker shoppen

In het najaar gaan we weer meer naar binnen, tijd om je interieur een update te geven! Of zoek je een lekkere warme trui om in weg te kruipen op de bank? We hebben de leukste winkeladressen voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.