Ga naar inhoud
MAP

Augustus: tips voor eropuit in Waterland van Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

De zomer is volop bezig. En het barst de komende maand weer van de gezellige en de feestelijke activiteiten in Zuidwest Friesland, zoals de Sneekweek, het SKS skûtsjesilen, Visserijdagen in Makkum en meer! Kom je gezellig langs! We zetten meerdere leuke activiteiten uit de Uitagenda voor je op een rij.

Sneekweek

De Sneekweek, 'Snitswike' in het Fries, is het grootste en gezelligste zeilevenement van Europa in Waterstad Sneek. Overdag wordt er fanatiek gezeild, daarna fanatiek gefeest op het Starteiland en in de stad. Tijdens de hele Sneekweek is er kermis en kun je in de stad op meerdere muziekpleinen genieten van live optredens. Maar ook cultuurliefhebbers kunnen tijdens het straattheaterfestival hun hart ophalen en kids kunnen naar de kindermiddag tijdens de Sneekweek. Kortom: of je nu zeilliefhebber bent of vooral op zoek bent naar gezelligheid: de Sneekweek is er voor iedereen. 

Bekijk 10 tips in de Sneekweek

Skûtsjesilen bekijken van dichtbij

Friesland en skûtsjesilen. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf 30 juli tot en met 20 augustus barst de strijd op het water weer los. Dan vindt het SKS en het IFKS Skûtsjesilen plaats; de belangrijkste zeilwedstrijden van skûtsjes in Friesland. Jij kunt als bezoeker de wedstrijden bekijken vanaf je eigen (huur)boot of vanaf de wal. Ook zijn er rondvaarboten waar je op kunt stappen. Zo kun je het zeilen met de traditionele schepen van dichtbij bekijken. Er wordt bijna elke dag gezeild in een andere plaats.

Lees meer

Rondslenteren op romantische markt in Joure

Zin om romantische te slenteren over een braderie en kunstmarkt? Dan moet je vrijdag 11 augustus in Joure zijn. Dan vindt van 10.00 tot 21.00 uur weer de zogenoemde romantisch markt plaats. Naast gezellige kraampjes is er livemuziek en straattheater. Op de markt kun je ‘sneupen’, oftewel rondsnuffelen in kramen vol met leuke, oude spullen en talrijke nostalgische artikelen uit de grootmoederstijd. Er zijn ook activiteiten voor kinderen, dus het hele gezin kan heerlijk genieten in het altijd gezellige Joure. 

Bezoek de romantische markt

Week lang feest in Lemmer

De ‘Lemster Wike’ komt eraan! Dat betekent dat het binnenkort weer een week lang feest is in Lemmer. Veel mensen weten het mooie Lemmer te vinden tijdens deze gezellige feestweek. Dit jaar begint de feestweek met de intocht van de SKS-skûtsjes op dinsdag 15 augustus. Daarna zijn er activiteiten tot en met zaterdag 19 augustus. Het SKS-Skûtsjesilen in en rond de baai van Lemmer vindt plaats op 16 en 17 augustus. Tijdens de feestweek staat gezelligheid centraal. In het centrum van Lemmer is er elk dag kermis en livemuziek. De feestweek wordt op zaterdagavond vanaf 22.15 uur afgesloten met een schitterend vuurwerk.

Bezoek de Lemsterwike

Visserijdagen Makkum

In elk oneven jaar, dit jaar op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus, worden de Visserijdagen in Makkum georganiseerd. Deze dagen zijn gevuld met vele activiteiten voor jong en oud, zoals markt, wedstrijd palingroken, muziek en nog veel meer. Er is voor elk wat wils, met iedere keer weer nieuwe verrassende onderdelen. De verbintenis van Makkum met het water is de rode draad die door de evenementen heen loopt. Het thema deze 10e editie is ‘De wereld op zijn kop’.

Bezoek de Visserijdagen

Geniet van Gondelvaart Balk

In het gezellige watersportdorp Balk houden zewel van een feestje en dat wordt gevierd tijdens de jaarlijkse zomerfeestweek. De gondelvaart door de Luts is hierbij het hoogtepunt. Dit jaar staat de 60e editie op het programma. Reden genoeg om groots uit te pakken op donderdag 31 augustus met een prachtige parade. Voor (vanaf 16.30 uur) en na de gondelvaart ben je van harte welkom op het Music & Food festival op het het Treemterplein.

Lees meer

Organiseer je zelf een evenement? Meld hier je evenement gratis aan voor in de Uitagenda.

Regelmatig de uitagenda in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.