Ga naar inhoud
MAP

Expositie 'Ode aan de natuur'

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Bezoekerscentrum Mar en Klif, Oudemirdum

Na gezamenlijke projecten in Amersfoort, Soesterberg en Doorn exposeren Carla en Rianne in Bezoekerscentrum Mar & Klif. Bewonder tot 31 maart 2024 hun gezamenlijke werk ‘Ode aan de natuur’ en individueel werk van de keramiste en graficus.

Carla Wink en Rianne Witteveen - De keramiste en graficus samen op pad

Te zien tot en met 31 maart 2024 bij Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum

Sinds jaar en dag vinden Carla Wink en Rianne Witteveen elkaar in kunstzinnige projecten. Zo gemakkelijk als dat gaat, komt volgens henzelf door een aantal belangrijke overeenkomsten: beide hebben ze hun ‘arbeidswortels’ in de geestelijke gezondheidszorg, ze hebben allebei een creatief brein, en ze werken vanuit overlappende thema’s.

Ode aan de natuur

Na gezamenlijke projecten in Amersfoort, Soesterberg en Doorn exposeren Carla en Rianne in Bezoekerscentrum Mar & Klif. Bewonder tot 31 maart 2024 hun gezamenlijke werk ‘Ode aan de natuur’ en individueel werk van de keramiste en graficus.

Het gezamenlijke werk betreft een zwerm exoten. “We vroegen ons af, exoten… je komt ze overal tegen. En niet alleen in de natuur. Dus, wanneer is iets eigenlijk een exoot? En wie bepaalt dat eigenlijk?”, aldus de makers. “In dit werk komen keramiek en grafiek samen door toevoeging van de grafische techniek ‘monotype’ bij een deel van de exoten.”

Rianne Witteveen

Rianne’s werk staat voor verbondenheid, connectie, de mens. In deze expositie laat zij ‘oud’ werk zien; voornamelijk grafische kunstwerken en mixed media. Haar meest recente werk staat voor verbindingen tussen mensen die door een bloedband verbonden zijn. Levens waarvan je de connectie niet kan vastpakken. Niet kan zien maar wel kan voelen. Er hangt een kunstwerk dat de connectie van een ouder-kindband weergeeft. Portretten van vrouwen – verbonden door de familieband door de tijden heen – op grote doeken. Deze doeken zijn onderdeel van een grote installatie.

Carla Wink

Het werk van Carla bevat een belangrijk, terugkerend thema; verbinding. Door herhaling, ritme, het creëren van eenheid en harmonie krijgt dit vorm. Andere thema’s die zichtbaar zijn, zijn groei-vormen en vruchtbaarheid. Het ontstaan van nieuw leven, zoals je bijvoorbeeld bij bloemknoppen ziet, boeit haar. Alles wat gaat komen ligt al in dat ene element opgesloten. Door verandering van werk is er een beweging – van abstract naar figuratief – ontstaan bij Carla. Het vertellen van verhalen is prominenter geworden. Verhalen die Carla raken. En ook die verhalen, die emoties, verbinden.

Wanneer:
t/m 31 maart
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Expositie 'Ode aan de natuur'
Bezoekerscentrum Mar en Klif

De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.