Ga naar inhoud
MAP

Workshop Natuurjournalen schetsen o.l.v. Mirja Nature Art

Bezoekerscentrum Mar en Klif, Oudemirdum

Op vrijdag 3 mei om 10:30 uur organiseert Bezoekerscentrum Mar & Klif een workshop Natuurjournalen maken o.l.v. illustratrice Mirja Nature Art. Een creatief avontuur in de natuur. Door je zintuigen te gebruiken en de natuur vast te leggen met pen, papier...

Op vrijdag 3 mei om 10:30 uur organiseert Bezoekerscentrum Mar & Klif een workshop Natuurjournalen maken o.l.v. illustratrice Mirja Nature Art.

Natuurjournalen is een creatief avontuur in de natuur.  Door al je zintuigen te gebruiken en de natuur vast te leggen met pen, papier en waterverf ontdek je nog veel meer! Het gaat niet om het maken van een perfecte tekening. Het gaat om het proces van tekenen en schrijven waardoor je op een andere manier bezig bent met de natuur en in de natuur.  Het is een hele ontspannen bezigheid.

In mei is de lente in volle gang en is er van alles te ontdekken in de heemtuin van ons Bezoekerscentrum. Hoe ontvouwt zich de lente? Welke insecten zijn er te zien, hoe zien de kleuren van mei eruit en hoe kan je dit vastleggen op papier? Welke geuren en geluiden zijn er?

Door middel van laagdrempelige schetsoefeningen leer je hoe je de natuur om je heen kunt vastleggen op verschillende manieren zowel buiten als binnen. Je gaat werken met o.a fineliners, waterverf en waterkwasten. 

De workshop is bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf ongeveer 13 jaar en is ook geschikt voor mensen zonder teken- en schilderervaring. De kosten bedragen € 15,= p.p. incl. koffie/thee en gebruik van teken- en schildermaterialen. Opgave is noodzakelijk en kan via https://nationaallandschap.frl/evenementen/natuurjournalen-3mei/ 

Tip: Omdat de workshop ongeveer 2.5 uur duurt raden we aan om een boterhammetje o.i.d. mee te nemen voor tussen de middag.

Wanneer:
3 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Workshop Natuurjournalen schetsen o.l.v. Mirja Nature Art
Bezoekerscentrum Mar en Klif

De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.