Ga naar inhoud
MAP

Vindbaar en boekbaar via Musical De Tocht

Musical De Tocht wil dat heel Friesland profiteert van hun productie. Daarom is het mogelijk om als ondernemer jouw logiesaccommodatie vindbaar en boekbaar te maken via de website van De Tocht. VVV Waterland van Friesland faciliteert deze dienst voor jou en voor Musical De Tocht. Op deze pagina leggen we je hier alles over uit.

Let op! Deze informatie is bedoeld voor accommodaties die buiten het werkgebied van VVV Waterland van Friesland vallen (Zuidwest Friesland) en niet lid zijn van VVV Waterland van Friesland.

Jouw accommodatie direct online boekbaar

Ben je eigenaar van een accommodatie waar gasten overnachten dan is het systeem (Travelbase) geschikt om deze direct boekbaar (of via reserveringsaanvraag) te verhuren. Denk hierbij aan hotelkamers, B&B's, vakantiehuizen, appartementen, groepsaccommodaties, trekkershutten en glampingtenten. Alle veelvoorkomende prijsmodellen en kortingsmogelijkheden zijn mogelijk.

Chalet in Friesland bij recreatiebedrijf Tusken de Marren

Reserveringsysteem Travelbase

VVV Waterland van Friesland gebruikt het reserveringsysteem Travelbase. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor organisaties zoals een VVV/DMO. Travelbase is ontwikkeld door VVV Texel, VVV Ameland en VVV Schiermonnikoog en wordt inmiddels gebruikt op alle Waddeneilanden om accommodaties en tickets te kunnen boeken via de lokale toeristische organisatie. Het is een betrouwbaar en robuust systeem met vele mogelijkheden, koppelingen en prijsmodellen. VVV Waterland van Friesland heeft Travelbase in eigen beheer en verzorgt alle administratieve handelingen voor jou als gebruiker. Daarnaast heb je een eigen login waarin je alle belangrijke gegevens van je accommodatie(s) kan beheren.

Kamer van WTC

Beschikbaarheid en boekingen via verschillende platforms

Wanneer je aangesloten bent op het systeem, ben je direct vind- en boekbaar via de website van De Tocht. Maar ook op de website friesland.nl van Visit Friesland én de regio website waar jouw bedrijf zich bevindt (ZO, NO, NW Friesland) is jouw accommodatie direct boekbaar (er kan op deze wesbites nog niet gezocht worden op beschikbaarheid). Jouw vermelding op deze website wordt hiermee verrijkt en verbeterd en hoef je het niet handmatig bij te houden. Je wordt niet vindbaar en boekbaar via de site van VVV Waterland van Friesland, hiervoor moet je lid zijn.

SLaapkamer

Boekbaar via Google Vacation Rentals

Het systeem heeft een unieke koppeling met Google Vacation Rentals. Staat jouw accommodatie in het systeem dan komt het automatisch omhoog in organische zoekresultaten van Google Vacation Rentals. Aanvullend kan VVV Waterland van Friesland er voor kiezen om jouw accommodatie ook boekbaar te maken via je eigen Google Maps vermelding via Google Hotel Ads.

Kamer Snoozz

Koppeling met je eigen reserveringssysteem

Prijs en beschikbaarheid hoef je niet handmatig bij te houden. Het systeem kan rechtstreeks gekoppeld worden aan je eigen reserveringssysteem. De koppelbare systemen zijn: 123boeken, Stardekk/Cubilis, Stratech Enterprise, Qenner, Uwboeking, RoomRacoon, Smarthotel, Bookzo, Tibos, Reflex/Vaptex, Amadeus/Rezexchange, Recranet, Tommy Booking Support, Booking Experts, Every Office en Maxxton. Zit je systeem er niet tussen, laat het weten om te kijken wat we hierin voor je kunnen betekenen. Maak je gebruik van een huurkalender of (Google)agenda, dan kan er een koppeling via iCal gemaakt worden. Hierbij kun je denken aan: Booking.com, Airbnb.nl, Bedandbreakfast.nl, Natuurhuisje.nl, Vakantieadressen.nl en Huurkalender.nl. Met het koppelen door middel van een iCal synchroniseert jouw kalender met die van ons. Heb je vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag.

overnachting met hottub

Tarieven

De kosten om deel te nemen bestaan uit een variabel gedeelte en een stukje vaste kosten. Het variabele gedeelte is een fee per boeking. De fee per boeking is afhankelijk van het type accommodatie, maar is gemiddeld genomen 8% over de kale huursom (dus niet over extra’s). Let op! Bij koppelingen kan je reserveringspartner eenmalige-, maandelijkse- of kosten per boeking rekenen.

De vaste kosten voor het eerste jaar zijn:

  • € 67,50 voor de basis aanmelding inclusief 1 verhuureenheid (kamer, huisje, appartement).
  • € 22,50 voor iedere extra verhuureenheid die wordt aangemeld.

Na het eerste jaar (jaar 1 loopt t/m juni 2024) zijn de kosten:

  • € 22,50 aan basis onderhoudskosten (bij meerdere verhuureenheden)
  • € 11,25 per ingevoerde verhuureenheid (type kamers, huisjes of appartementen)
  • Bij één aangesloten verhuureenheid betaal je € 50,- per jaar

De kosten worden direct betaald aan VVV Waterland van Friesland. Er worden geen kosten betaald aan Musical De Tocht. Bovenstaande kosten zijn een vergoeding voor het gebruik van het systeem en hiermee word je geen lid van VVV Waterland van Friesland.

Vakantiehuisjes in Akkrum van vakantiepark Tusken de Marren in Friesland

Voorwaarden

Naast de kosten zijn er nog enkele belangrijke voorwaarden die van toepassing zijn:

  • Het is de bedoeling dat je als accommodatie een bijzonder arrangement samenstelt zodat gasten van Musical De Tocht ook bij hun overnachting een ultieme Friesland ervaring krijgen.
  • Het is de bedoeling dat je Musical De Tocht regelmatig promoot via je eigen marketing kanalen zoals je website, sociale media en nieuwsbrief. Je kunt hierbij gebruik maken van de toolkit waarin je banners, logo's, foto's en video's van De Tocht vindt. Daarnaast voorziet Musical De Tocht je actief van content.
Slaapkamer van Van der Valk in Sneek

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je graag dat jouw logiesaccommodatie(s) vindbaar en boekbaar worden op de website van De Tocht? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Arent via arent@waterlandvanfriesland.nl of Boukje via boukje@waterlandvanfriesland.nl.

Aanmelden
een kamer in een snoozz hotel

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.