Ga naar inhoud
MAP

Bezoek Musicalspektakel De Tocht

Zoek een overnachting tijdens Elfstedentocht musical De Tocht in Friesland en boek direct

Reisgezelschap

Bezoek musical De Tocht en ontdek hoe jij je Elfstedentocht beleving compleet maakt

Bezoek 7 van de Elfsteden

Bezoek 7 van de Elfsteden Schaatsen bij de Waterpoort in Sneek

In Zuidwest Friesland, oftewel Waterland van Friesland, zijn 7 van de Elfstedensteden te vinden. Je kunt makkelijk twee of drie steden combineren tijdens een weekend weg samen met een bezoek aan Spektakelmusical De Tocht. Geniet van de rijke cultuur die deze bijzondere steden je te bieden hebben. Maak je Elfstedenbeleving compleet door langs de Elfstedenroute van stad naar stad te reizen. Ze liggen niet ver van elkaar af, je kan vaak makkelijk met de fiets, boot, trein of bus.

Overnachten in een Elfstedenstad

Overnachten in een Elfstedenstad het reddingshuisje van de knrm in hindeloopen in de avond

Een overnachting in één van de Elfsteden kan niet ontbreken. Leeuwarden is vanuit elke Elfstedenstad dichtbij. In Bolsward ben je bijvoorbeeld binnen 30 minuten met de auto. Boek je een accommodatie via de Tocht? Dan kun je er vaak een leuk arrangement bijboeken om jouw musicalbeleving compleet te maken!

het verhaal

het verhaal logo musical De Tocht

De voorstelling van Spektakelmusical De Tocht gaat over vijf jeugdvrienden die een pact sluiten: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. Belofte maakt schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Camperelfstedentocht

Camperelfstedentocht Camper bij tegeltjesbrug

De Elfstedentocht rijden met de camper is één van de beste manieren om Friesland te ontdekken. Tijdens deze Tocht der Tochten kom je niet vermoeid aan en de tocht hoeft ook niet binnen 24 uur gereden te worden. Rijd de route met je camper op je gemak en neem de tijd om de Elfsteden te bewonderen en je stempels te verzamelen. Breng onderweg een bezoek aan Musical De Tocht.

Muzikale beleving

De Elfstedentocht kenmerkt zich door extreme uitersten. Van de warmte en het feest in de Friese steden tot de kou een eenzaamheid op de kilometers ijs daartussen. Componisten Sytse Broersma en Ad van Dijk vangen dit gevoel perfect in rockgeorienteerde composities en geven De Tocht haar bijzondere geluid, van start tot finish.

friese platteland

friese platteland Groepje vrouwen rijdt op een e-chopper door Gaasterland.

Tussen het stedelijke vind je in Waterland van Friesland het uitgestrekte landelijke Friese landschap. En reizen tussen de steden is eigenlijk de echte Elfstedenbeleving. De rust en ruimte die je hier ervaart is onbeschrijvelijk. Pak bijvoorbeeld de fiets: van Hindeloopen naar Workum is het slechts 22 minuten langs het mooie IJsselmeer. Of rijd eens op een elektrische echopper door de bossen van Gaasterland langs de van de Elfstedentocht bekende Luts van Sloten naar Stavoren.

11fountains

11fountains De fontein van Bolsward bestaat uit een zwarte vleermuis.

Nu Koning Winter het te vaak laat afweten, zijn er voor de ‘Tocht der Tochten’ tal van alternatieven bedacht: fietsend, steppend, wandelend, varend, suppend en zelfs culinair. In het kader van ‘Leeuwarden-Friesland 2018 Culturele Hoofdstad van Europa’ hebben 11 toonaangevende internationale kunstenaars ieder voor elke Elfstedenstad een fontein ontworpen die verwijst naar de historie en het karakter van deze stad. Maar liefst 7 van deze 'bruisende' fonteinen zijn in Zuidwest Friesland te vinden.

Afstand van Elfsteden naar De Tocht

Vanuit Waterland van Friesland kun je eenvoudig met je eigen vervoer naar Leeuwarden waar Elfstedentocht musical De Tocht zich afspeelt. In welke Elfstedenstad je in Waterland van Friesland je ook verblijft, je bent nooit langer dan een klein uur onderweg om in Leeuwarden te komen. Wanneer je er voor kiest om met het openbaar vervoer naar Leeuwarden te reizen, is dit goed te doen. Vanuit Sneek of IJlst ben je bijvoorbeeld al in minder dan 30 minuten in Leeuwarden. Voor een compleet overzicht van reistijden tussen de steden bekijk je het beste onze 'bereikbaarheids-pagina'.

Meer over bereikbaarheid
WINK trein van Arriva in het Friese landschap

Elfstedenroutes

Ben je ook zo enthousiast over de Elfstedentocht? Je kunt de Elfstedentocht niet alleen op de schaats afleggen maar ook te voet, met de fiets, camper, auto of zelfs met de boot! We hebben routes in en door onze Elfsteden in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor de 235 km lange Fietselfstedentocht, wandel een deel van het Elfstedenpad of maak een mooie stadswandeling in één van de 7 Elfsteden. Welke kies jij?

Een klein voorproefje...

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.