Ga naar inhoud
MAP

Voorjaarsvakantie: Tips voor leuke uitjes in Waterland van Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Ontdek in de voorjaarsvakantie het mooie Waterland van Friesland, waar veel leuke dingen te beleven zijn! In deze blog vertellen we je over de leuke activiteiten en evenementen die deze regio te bieden heeft. Of je nu wilt genieten van meeslepende musicals, je schaatskunsten wilt laten zien of op zoek bent naar sportieve avonturen. Wij hebben de perfecte inspiratie voor een vakantie die je niet snel zult vergeten. Laat je verrassen door alle leuke dingen die je in Waterland van Friesland kunt doen tijdens de vakantie. Wil je meer lezen over tips en suggesties voor een geweldige voorjaarsvakantie in Friesland? Neem dan een kijkje op onze speciale voorjaarsvakantiepagina voor meer informatie en inspiratie. 

Tips voor uitjes in de voorjaarsvakantie

Winterljocht Sloten

Ontdek Winterljocht in Sloten tijdens de voorjaarsvakantie! Van 15 t/m 25 februari komt Kroft&Smids met lichtprojecties naar Sloten die de gebouwen tot leven brengen met gedichten, citaten, animaties en meer. Elke avond, vanaf een half uur na zonsondergang tot 22.00 uur kun je een unieke mix van lichtkunst in het Nederlands, Fries en Engels bewonderen. Volg de route langs onverwachte plekken en zie jouw vertrouwde omgeving met nieuwe ogen of laat toeristen kennis maken met de verborgen schoonheid van Sloten. Een betoverende ervaring voor jong en oud tijdens de voorjaarsvakantie!

Bezoek Winterljocht Sloten

Woudagemaal Onder Stoom

IJs en weder dienende brengt het Friese waterschap Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer van dinsdag 20 tot en met donderdag 23 februari onder stoom. Publiek is dan van harte welkom in het grootste stoomgemaal dat nog in functie is. In januari 2024 is dit Unesco Werelderfgoed verkozen tot 'Leukste uitje van Friesland'.

Bezoek het Woudagemaal onder Stoom

Help pake & beppe de voorjaarsvakantie door

Van 20 tot 23 februari 2024 zijn er meer dan 40 musea in Friesland die speciaal voor kinderen opengaan. Voel je vrij om je opa, oma, ouders, oom of tante mee te nemen, want in het gezelschap van een volwassene hebben kinderen gratis toegang! In deze week organiseren de musea allerlei leuke activiteiten speciaal voor kinderen. Het is een geweldige kans om samen met je familie nieuwe dingen te ontdekken. Bij Bezoekerscentrum Mar & Klif ga je bijvoorbeeld terug naar de IJsstijd. In het Fries Scheepvaart Museum in Sneek duik je in de Verhalenzee. En bij Museum Joure druk en versier je je eigen wenskaart. 

Bekijk de deelnemende musea

Musical de Tocht

Ontdek de magie van de Elfstedentocht in de Nederlandse musical "De Tocht," die sinds oktober wordt opgevoerd in een speciaal gebouwd theater in Leeuwarden. Met een indrukwekkende ijsvloer van 2.000 m2 wordt het publiek meegenomen op een fascinerende reis door de wereldberoemde Tocht der Tochten. Ervaar de kracht van samen zijn en geniet van de unieke mix van choreografieën, muziek en emotie. Laat je meenemen door de sfeer van de Elfstedentocht. Op woensdag 21 februari is er een unieke, extra vroege ochtendvoorstelling om 6.00 uur. 

Reserveer je tickets voor Musical de Tocht
Musical De Tocht

Koeknuffeldag

Ontdek tijdens de voorjaarsvakantie een unieke connectie met de natuur door het knuffelen met koeien in Waterland van Friesland. Trek boerderijkleding en laarzen aan en maak een ontspannen wandeling over de boerderij. Knuffel met de kalveren, voer de nieuwsgierige puberkoeien met brokjes uit je hand en sluit af met een rustgevende knuffelsessie met de koeien. De langere tijdsduur van 1,5 tot 2 uur biedt een diepgaande ervaring, waarbij je op een andere manier communiceert en geniet van de kalmerende hartslag en regelmatige ademhaling van de koeien. 

Lees meer over de koeknuffeldag

Familie Fundag Elfstedenhal

Op 18 februari organiseert de Elfstedenhal een onvergetelijke Familie Fundag! Gedurende deze dag staat de volledige ijsbaan ter beschikking voor vrij schaatsen, speciaal voor gezinnen. Laat je verrassen door unieke activiteiten zoals het schaatsen in tegengestelde richting, een potje ijshockey op de buitenbaan, of waag je aan een spannende slee- of opblaasbare zwembandavontuur op het ijs! Wat het nog leuker maakt, is dat zelfs schaatsen met schoenen is toegestaan. Verzamel je familie en kom in de voorjaarsvakantie naar de ijsbaan voor een dag vol plezier en avontuur!

Bezoek de Familie Fundag

Ben je bezig met het organiseren van een evenement? Meld het hier kosteloos aan voor de Uitagenda.

Wil je regelmatig de uitagenda in je inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.