Ga naar inhoud
MAP

Wat te doen in de voorjaarsvakantie in Friesland

Ben je op zoek naar een heerlijke plek voor de voorjaarsvakantie? Kom dan de voorjaarsvakantie vieren in Friesland. Kom genieten van het buitenleven, de rust en de ruimte. Maar ook wanneer het slecht weer is zijn er genoeg mogelijkheden om je te vermaken. VVV Waterland van Friesland geeft hier de leukste tips voor uitjes in de voorjaarsvakantie in Zuidwest Friesland. Wil je langer blijven? Dan boek je bij ons direct online een overnachting op een vakantiepark, in een vakantiehuis, in een hotel of een Bed & Breakfast.

Kijk welke accommodaties vrij zijn voor de voorjaarsvakantie in Friesland en boek direct online

Reisgezelschap

Ontdek diverse uitjes in de voorjaarsvakantie in Friesland

dagje sneek

dagje sneek Waterpoort Sneek

Elfstedenstad Sneek is beroemd vanwege de Waterpoort en natuurlijk de bekende Sneekweek. Maar Sneek is veel meer! De stad bruist met gezellige horeca, leuke winkeltjes en musea. En leuk voor de kinderen: het Fries Scheepvaart Museum heeft speciale themaroutes voor kids en bij het Modelspoormuseum mogen de kinderen zelf treintjes aansturen.

Kabouterpad wandelen

Kabouterpad wandelen paddenstoelen bord in het rijsterbos

In Waterland van Friesland zijn ontzettend leuke wandelroutes voor kinderen door de bossen van Zuidwest Friesland, zoals bijvoorbeeld in Gaasterland. Een boswandeling met kinderen wordt extra leuk wanneer je er een 'aventoer', oftewel avontuur, van maakt. Zoek onderweg echte bosbeesten, spechten, paddenstoelen of kabouters.

Kinderactiviteiten in musea

Kinderactiviteiten in musea

Voor kinderen worden er in de meeste musea speciale kinderactiviteiten georganiseerd! En op vertoon van 'pake' (opa), 'beppe' (oma) of andere volwassene mogen kinderen gratis naar binnen! Hoe leuk is dat! 

11stegentocht woudsend

11stegentocht woudsend

Dwaal door de pittoreske stegen en de gezellige straatjes van Woudsend door middel van de 11stegentocht. Aan de hand van een folder (verkrijgbaar bij de lokale middenstand) of online route geniet je van alles wat Woudsend te bieden heeft. Ontdek alles over de rijke historie van Woudsend door de borden in de stegen en de route op deze website te volgen. Loop je mee?

Bezoek Museum Joure

Bezoek Museum Joure Kinderen spelen in Museum Joure met hun ouders

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Hier bezoek je op het monumentale industrieterrein de eerste fabriek van Douwe Egbers en D.E. winkel De Wite Os in de Midstraat. Voor kinderen is het een echt maakmuseum want je gaat hier echt aan de slag. Zo ga je je eigen theezakje maken en koffie malen. Maak je mee?

Uitagenda

Uitagenda Een meisje die een bloementjes jas aan heeft, ze houdt twee stokken vast.

Weten wat er precies welke dag te doen is in Zuidwest Friesland? In de Uitagenda zie je een compleet overzicht van evenementen, markten, exposities en meer. Bekijk direct wat er te doen is in de voorjaarsvakantie!

Wellness in Friesland

Wellness in Friesland

Ontspannen... wat is er nu een beter moment dan om in de voorjaarsvakantie een moment voor jezelf te maken. Maak er een heerlijk wellnessverblijf van in Friesland inclusief (privé) sauna of hottub. Graag inspireren we jou en hebben we de mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Op pad met een echopper

Op pad met een echopper echopper rijden

Op een bijzondere manier Waterland van Friesland verkennen en lekker 'toere', oftewel touren door Friesland? Huur een duurzame elektrische echopper, Lopifit of estep in Friesland. Maak een mooie tocht door het beschutte en glooiende landschap van Gaasterland of tour van Elfstedenstad naar Elfstedenstad!

Bezoek het woudagemaal

Bezoek het woudagemaal dronebeeld van de achterkant van het woudagemaal en het stroomkanaal

Al sinds 1920 wordt UNESCO Wereldergoed Ir. D.F. Woudagemaal bij hoge waterstanden aangezet om het water uit de Friese boezem weg te pompen. En het is één van Nederlands mooiste technische monumenten. Een bezoek aan het Woudagemaal en het bijbehorende bezoekerscentrum is leuk voor jong en oud!

Pitch & Putt golf

Pitch & Putt golf Er ligt een wit golfballetje op het randje van de put. Met daarachter een fel zonnetje.

Voel je een echte golf pro en sla een balletje op de Pitch & Puttbaan in Koudum. Pitch & Putt is golf voor iedereen. De holes zijn korter en er worden maar 2 clubs gebruikt: één om te pitchen en één om mee te putten. De golfbaan bestaat uit 18 holes.

Ontdek meer tips voor de voorjaarsvakantie in Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.