Ga naar inhoud
MAP

Lezing en kuier over de geschiedenis van Oudemirdum door Arnoud van de Ridder

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Bezoekerscentrum Mar en Klif, Oudemirdum

Donderdag 28 organiseert Mar en klif een interessante lezing door Arnoud van de Ridder. Woensdag 3 januari kun je een wandeling maken langs de historie van de Oude Balksterweg en de monumentale lindeboom

Ontdek bijzondere verhalen uit de geschiedenis van het Oudemirdumerklif tijdens de presentatie door Arnoud van de Ridder op donderdagmiddag 28 december in Bezoekerscentrum Mar & Klif. Een week later, op woensdagmiddag 3 januari, organiseert Mar & Klif i.s.m. Arnoud van de Ridder en Staatsbosbeheer een wandeling langs de historie van de Oude Balksterweg en de monumentale lindeboom.

Lezing ‘Oudemirdumerklif’
Publiekshistoricus en kenner van het gebied Arnoud van de Ridder uit Oudemirdum laat u tijdens de lezing kennismaken met de geschiedenis van dit unieke stukje natuur in Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslan. In kleurrijke verhalen neemt hij je mee op een tijdreis langs vroegere beheerders, flora en fauna, verdwenen badhokjes, munitiekraters, visser Minne de Vries, het jagen op konijnen met een fret, de houten zeewering en de paalworm en andere bijzonderheden.

De lezing start op donderdag 28 december om 13.30 uur. De kosten zijn 5,00 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Opgave is noodzakelijk via www.nationaallandschap.frl/lezing-oudemirdumerklif/

Kuier ‘Oude Balksterweg’
Langs het zandpad ‘de Oude Balksterweg’ in bosk Elfbergen staat een enorme oude Hollandse Linde. Wie het verhaal achter de Lindeboom kent, ontdekt de rijke geschiedenis in dit bosgebied. De Wyldemerk, de boerderij van Bergsma, een bomkrater, een eendenkooi, de adellijke familie Van Swinderen en Maatschappij Gaasterland, het Roekebosch en de verdwenen kwekerij zijn allemaal elementen die Arnoud aan bod laat komen tijdens de 2 uur durende kuier.

De wandeling start op woensdag 3 januari om 13.00 uur bij de houten slagboom aan de Kooilaan achter camping de Waps. De kosten bedragen 4 euro per persoon. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/kuier-oudebalksterweg/.

Wanneer:
t/m 3 januari
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lezing en kuier over de geschiedenis van Oudemirdum door Arnoud van de Ridder
Bezoekerscentrum Mar en Klif

De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.