Ga naar inhoud
MAP

Musical de Tocht biedt grote kansen voor toerisme in het winterseizoen

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Met 350.000 potentiële bezoekers aan Musical De Tocht ontstaat een enorme kans om ook in de herfst- en winterperiode toeristen meerdaags naar Friesland te trekken. Om die reden slaan Visit Friesland, VVV Waterland van Friesland en de organisatie van de musical de handen ineen.

Meerdaags verblijf stimuleren
Uit marktonderzoek is de potentie van 350.000 bezoekers gebleken, waarvan een aanzienlijk deel van buiten Friesland, naar onze provincie afreist. ‘In potentie spreken we dus over tienduizenden overnachtingen, een ongekende kans voor Friese ondernemers om ook in het laagseizoen gasten te ontvangen’ aldus Bouke Kors van Visit Friesland. ‘Op diverse manieren gaan we samen aan de slag om bezoekers aan de musical langer te laten blijven. Zo wordt in aanloop naar een bezoek aan de musical het boeken van een overnachting gestimuleerd en zal er in de lobby van het Friso Theater een Toeristisch informatiepunt verrijzen.’

Om het direct boeken van een overnachting zo eenvoudig mogelijk te maken wordt op de website van Musical De Tocht het boekingssysteem van VVV Waterland van Friesland geïmplementeerd, die ook de afhandeling voor haar rekening neemt. ‘Sinds twee jaar gebruiken we dit systeem al voor onze eigen regio, en dit breiden we voor deze gelegenheid uit naar de hele provincie.’ aldus Floriaan Zwart, directeur van VVV Waterland van Friesland. ‘Ondernemers die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website van De Tocht’.

Over Musical De Tocht
Musical ‘De Tocht’ laat de magie van De Elfstedentocht tot leven komen in het speciaal gebouwde Friso Theater in Leeuwarden met een ijsvloer van 2.000m2. Voor iedereen die ervan droomt om ooit nog een Elfstedentocht mee te maken: ‘It giet oan’!

De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. In de winter van 2023 maakt belofte schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje. 1 oktober in première.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.