Ga naar inhoud
MAP

Wat te doen in de meivakantie in Friesland

In de meivakantie is er vanalles te doen in Friesland. Hier bij VVV Waterland van Friesland vind je alle tips voor de meivakantie in Zuidwest Friesland om lekker 'op paad' te gaan, oftewel eropuit. Denk aan leuke uitjes voor kinderen, interessante tentoonstellingen, het bezoeken van Elfstedenstadjes of met een bootje de Friese meren op. Wil je langer blijven dan een dag? Je kunt je meivakantie direct boeken in het uitgebreide 'zoek en boek' aanbod.

Kijk welke accommodaties vrij zijn voor de meivakantie in Friesland en boek direct online

Reisgezelschap

Ontdek wat te doen in Friesland tijdens de meivakantie

dagje workum

dagje workum Blazerhaven te workum, twee grote schepen aan wal.

Elfstedenstad Workum is prachtig door de verrassend mooie geveltjes, de rijke historie, de bijzondere ligging aan het IJsselmeer en natuurlijk door het bekende Jopie Huisman Museum. Je kunt je er makkelijk een dag of twee dagen vermaken. Leuk is om de dag af te sluiten op het strand bij Workum. Neem een picknickkleed mee, kleed je lekker warm aan en zie hoe de zon in het water zakt.

meet & greet met een alpaca

meet & greet met een alpaca alpaca knuffelen in alpaca world Friesland

In Workum vind je ook een superleuke activiteit voor kinderen: een Meet & Greet met een alpaca. Bij Alpaca World Friesland maak je echt kennis met deze zachtaardige beestjes. Je mag ze voeren en door hun lieve karakter kom je zelf helemaal tot rust. Bij mooi weer maak je buiten kennis met een alpaca en bij slecht weer ontmoet je ze in de stal.

Pontjesroute fietsen

Pontjesroute fietsen

Een leuke manier om een fiets- of wandeltocht te combineren met op het water zijn is door het fietsen of wandelen van een pontjesroute. Voor slechts een euro (meestal contant) zet een schipper je over naar de andere kant van het water. VVV Waterland van Friesland heeft alle pontjesroutes in Zuidwest Friesland voor je op een rij gezet.

Bezoek het Kazemattenmuseum

Bezoek het Kazemattenmuseum een bezoeker van het kazemattenmuseum kijkt naar een expositie

In 1940 wisten 225 Nederlandse soldaten zo'n 17.000 soldaten hier bij de kazematten op Kornwerderzand tegen te houden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een bijzonder verhaal dat wordt verteld in de indrukwekkende tentoonstelling in het Kazemattenmuseum. 

Meivakantie tips

Meivakantie tips een man verkleed als een boom, hij heeft groene strepen op zijn gezicht

Weten wat er precies welke dag te doen is in Zuidwest Friesland? In de blog geven we je allerlei leuke tips over wat te doen tijdens de meivakantie in Friesland. Bekijk direct wat er te doen is in de meivakantie!

Op pad met een e-step

Op pad met een e-step Drie vrouwen op gehuurde e-steps

Lekker buiten zijn en het landschap ontdekken zonder al te veel inspanning doe je op deze stoere e-step. Het is een elektrische step en het ziet er ontzettend cool uit. Je komt totaal niet moe en bezweet aan op je eindbestemming en gaat best wel snel (max 25-30 km/h) zodat je extra veel kunt zien! Maak vanuit Heeg met estep een tocht langs de Friese meren of naar een Elfstedenstadje.

Bezoek Hindeloopen

Bezoek Hindeloopen Foto van een blauw reddingsboothuisje aan de haven van Hindeloopen

Hindeloopen staat onder andere bekend om de schilderkunst en stijlvolle klederdracht van vroeger. Ga mee op ontdekkingsreis door het pittoreske stadje en ontdek de geschiedenis van deze belangrijke handelsstad aan het IJsselmeer. Het is alsof je in een openluchtmuseum bent! Wandel over de vele bruggetjes, langs authentieke stadswoningen en vindt bijzondere doorkijkjes.

ijsje halen

ijsje halen 2 hoorntjes met beide 2 bolletjes ijs

Ga op een mooie lentedag eens langs bij een Friese ijsboerderij. Veelal worden het ijs ambachtelijk gemaakt van eigen koeien. En dat proef je! De kinderen vermaken zich door een kijkje te nemen bij de koeien en te spelen in de speeltuin bij de ijsboerderij.

Kitesurfen leren

Kitesurfen leren

Met het juiste materiaal en een goed wetsuit kun je zeker te weten kitesurfen in de meivakantie. In Waterland van Friesland hebben we fantastische kitesurfspots, waar je te gekke moves kunt maken. Heb je dit nog nooit gedaan, maar lijkt het je te gek? Neem dan kitesurfles in Friesland, je hebt hier voldoende kitescholen waar ze planken verhuren en jou alles leren over deze extreme sport.

rondvaart maken

rondvaart maken

In Zuidwest Friesland zijn er vele aangename manieren om het water op te gaan. Voor als je zelf liever niet vaart ga je mee met één van de rondvaarten die worden georganiseerd. Bekijk Stavoren of Makkum eens op een hele andere manier. VVV Waterland van Friesland heeft ze voor je op een rij gezet.

Ontdek meer tips voor de meivakantie in Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.