Ga naar inhoud
MAP

Jachthaven IJsselmeer

Bezoek een jachthaven aan de Friese IJsselmeerkust

Het IJsselmeer is een absolute droombestemming voor watersportliefhebbers. Of je nu van zeilen, waterskiën, windsurfen, kitesurfen, vissen of gewoonweg varen houdt, je kunt terrecht in het IJsselmeergebied. Met een (jacht)haven in het Friese IJsselmeergebied heb je niet alleen toegang tot het IJsselmeer, maar ben je ook binnen de kortste keren op de Friese MerenDe Fluessen, Heegermeer en Tjeukemeer liggen binnen handbereik. Op zoek naar de beste jacht- en passantenhavens in het Friese IJsselmeergebied? Hier vind je de perfecte plekken om aan te meren en te genieten van het prachtige waterlandschap van Friesland. En als je liever verblijft in een vakantiehuis, B&B of op een camping, dan behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden.

Wat zoek je

12 resultaten

 • Jachthaven Hindeloopen

  Jachthaven Hindeloopen

  Onze gezellige en veelzijdige jachthaven ligt op een A-1 locatie direct aan het IJsselmeer en direct tegen het gelijknamige karakteristieke oude stadje Hindeloopen aan.

  Hindeloopen
 • Jachthaven It Soal

  Jachthaven It Soal

  Jachthaven It Soal te Workum is de ultieme locatie voor watersporters. Vanwege de unieke ligging is het IJsselmeer zonder sluis bereikbaar binnen enkele minuten. Ook de Friese Meren en de Waddenzee bevinden zich op korte afstand van onze haven.

  Workum
 • De historische haven van Stavoren

  De historische haven van Stavoren

  Proef de sfeer van handel, visserij en pleziervaart. Stavoren heeft een unieke ligging omdat het aan drie kanten omringd is door het IJsselmeer.

  Stavoren
 • Marina Stavoren

  Marina Stavoren

  Met onze water- en landfaciliteiten aan het IJsselmeer en nabij de Friese Meren biedt recreatiepark Marina Stavoren tal van recreatiemogelijkheden en is het een paradijs voor liefhebbers van vrijwel alle vormen van watersport.

  Stavoren
 • Workumer Jachthaven

  Workumer Jachthaven

  De Workumer Jachthaven, een ideale uitvalsbasis voor ontspannen vaartochten. Aan de ene kant het Friese Merengebied, aan de andere kant het IJsselmeer.

  Workum
 • Jachthaven en Camperplaats Bouwsma

  Jachthaven en Camperplaats Bouwsma

  Jachthaven Bouwsma beschikt over 115 ligplaatsen geschikt voor boten varierend van 6 tot 15 meter, gelegen aan de doorgaande vaarroute nabij het centrum van Workum.

  Workum
 • Iselmar

  Iselmar

  Net buiten het centrum van Lemmer, gelegen tussen de Friese meren en het IJsselmeer vindt u Hotel Iselmar. Een veelzijdige uitvalsbasis voor een kort of langer verblijf. Hotel Iselmar is het hele jaar door geopend.

  Lemmer
 • Yachtservice & Refit Marina Stavoren

  Yachtservice & Refit Marina Stavoren

  De Yachtservice & Refit afdeling van Marina Stavoren verzorgt alle soorten reparaties, nieuwbouw, verbouw en onderhoud op én in uw schip.

  Stavoren
 • Jachthaven Lemmer-binnen

  Jachthaven Lemmer-binnen

  Welkom bij jachthaven Lemmer-binnen! Onze gezellige haven is gunstig gelegen en zeer centraal gelegen in het prachtige Zuid-West Friesland.

  Lemmer
 • Marina Makkum

  Marina Makkum

  Marina Makkum is al jarenlang dé Thuishaven tussen IJsselmeer en Wad.

  Makkum
 • Jachthaven Friese Hoek

  Jachthaven Friese Hoek

  Jachthaven Friese Hoek in Lemmer ligt direct aan het IJsselmeer. Maar na een schutting door de historische Lemstersluizen behoren ook de Friese Meren tot toegankelijk vaargebied. Geniet van de prachtige cultuur en natuur die Friesland u te bieden heeft.

  Lemmer
 • Watersportcentrum De Brekken

  Watersportcentrum De Brekken impressie van onze vloot

  Een motorboot huren bij Watersportcentrum De Brekken is mogelijk zonder vaarbewijs. Onze thuishaven ligt centraal tussen het Friese en Overijsselse merengebied en het IJsselmeer.

  Lemmer

Reserveer een boot en bezoek een jachthaven aan de IJsselmeerkust

Ben je klaar voor een onvergetelijk wateravontuur langs de kust van het IJsselmeer? Het huren van een boot is dé manier om dit prachtige gebied te verkennen. Bij VVV Waterland van Friesland vind je een breed aanbod aan huurboten en kun je direct jouw boot reserveren. Vaar langs betoverende landschappen, verken verschillende jachthavens langs het IJsselmeer en proef de levendige sfeer die er hangt. Of je nu een ervaren kapitein bent of nog nooit eerder hebt gevaren, het huren van een boot biedt een fantastische kans om de pracht van deze regio te ervaren. Ontdek de charmante jachthavens aan het IJsselmeer, ontmoet mede-watersportliefhebbers en geniet van alles wat Friesland te bieden heeft.

Reisgezelschap

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.