Ga naar inhoud
MAP

7x Vegetarisch genieten

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Vegetarisch genieten in Zuidwest Friesland. Van heerlijke salades tot smaakvolle pasta’s, er is genoeg om uit te kiezen wanneer je als vegetariër uiteten gaat. Zolang je maar weet bij welke restaurants je kunt aanschuiven. Daarom hebben wij een aantal van de leukste vegetarische restaurants in Waterland van Friesland voor jou op een rijtje gezet. Want het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat iedereen keuze heeft uit een overheerlijke maaltijd.

Lees hier meer over de 6 restaurants

1/ Picknickers Terherne

Ben je toe aan een maaltijd gemaakt van duurzame en biologische ingrediënten die helemaal homemade is? Dan ben je bij Picknickers in Terherne op de juiste plek! Bij deze gezellige foodbar kun je genieten van het buitenleven en de prachtige omgeving van het Sneekermeer. Hun menu zit boordevol met heerlijke vegetarische gerechten zoals een Buddha Bowl, Pompoenrisotto en Patatje Stoof. Veel van de gerechten op het menu van Picknickers kunnen ook aangepast worden op jouw vegetarische wensen. Dus kom genieten bij deze hippe strandtent zonder strand en breng een bezoekje aan Picknickers.

Meer over Picknickers
Een gerecht bij Picknickers

2/ Proeflokaal Sneek

Bietentartaar, stoofperencarpaccio of een risottoburger. Dit zijn een aantal van de smakelijke vegetarische gerechten die je bij proeflokaal ‘Het Gerechtshof’ in Sneek kunt bestellen. Dit mooie restaurant zit gevestigd in het oude gerechtshof in Sneek en is een unieke ervaring voor jou en je familie en/of vrienden. Bovendien heb je keuze uit verschillende arrangementen zoals een bierproeverij, een wereldse high tea of een groeps arrangement diner. Verwen je smaakpapillen en breng een bezoek bij het proeflokaal in Sneek!

Meer over proeflokaal 'Het Gerechtshof'
Tafel vol eten

3/ Eetcafé Tante Sjuul Heeg

In het dorpje Heeg vind je het gezellige eetcafé Sjuul. Dit restaurant serveert allerlei internationale gerechten, waaronder smakelijke Duitse gerechten. Kom smikkelen van heerlijke Reibekuchen of Flammkuchen. Of laat je verassen door een van de wisselende specials op de dag zelf. Dit leuke eetcafé ligt dichtbij het water waar je ook nog eens in alle rust op het terras kunt genieten. Ook voor de kids is dit een ideale plek. Er is een mooie speeltuin en leuke spelletjes aanwezig. Dus kom gauw vegetarisch genieten bij Eetcafé Tante Sjuul.

Meer over Eetcafé Tante Sjuul
Interieur eetcafé Tante Sjuul

4/ Bij Fier Sneek

Wil je graag genieten bij een restaurant met een relaxte sfeer in het centrum van Sneek? Reserveer dan een plekje bij Bij Fier. Dit gezellige restaurant is gelegen aan de stadsgracht van Sneek en heeft een mooi terras aan de waterkant. Je hebt hier keuze uit verrukkelijke vegetarische gerechten zoals Pompoen Salade, Vega Burger of een Pizza. Bovendien is Bij Fier de ideale plek om een feestje te vieren. Ze ontvangen graag kleine en grote gezelschappen en denken graag met je mee over de organisatie van je feest. Ga heerlijk genieten en breng gauw een bezoekje aan Bij Fier.

Meer over restaurant Bij Fier
Fondue plank Bij Fier

5/ De Koken Akkrum

In Akkrum vind je een prachtig verborgen haventerras genaamd De Koken. Dit restaurant is gelegen bij Drijfveer, een camping, jachthaven en bootverhuurder. Als je plaatsneemt aan dit gezellige terras krijg je gelijk een vakantiegevoel. Bovendien kun je hier ultiem vegetarisch genieten. Kies uit een lekkere pizza, borrel of salade en neem daarbij een lekker drankje. Restaurant De Koken hecht veel waarde aan het maken van vegetarische gerechten en gebruikt ook veel plantaardige ingrediënten. Dit alles zonder er een meerprijs voor te vragen. Kom binnenkort gauw zelf proeven wat De Koken jou allemaal te bieden heeft.

Meer over De Koken
Haventerras van De Koken

6/ Hotel-Restaurant Greate Pier Kimswerd

Kom genieten van heerlijke gerechten gekookt met duurzame en lokale ingrediënten en breng een bezoek aan Hotel-Restaurant Greate Pier in Kimswerd. Dit monumentale hotel-restaurant heeft een heerlijke menukaart met keuze uit verschillende vegetarische gerechten. Neem een lekkere pizza, salade of een Italiaans platbrood en proef waar de keuken van Greate Pier jou mee kan verrassen. Alle gerechten worden zorgvuldig en vers bereid door de kok en zijn team. Kom heerlijk relaxen op het terras of in de herberg zelf en ga vegetarisch genieten op een historische plek.

Meer over Hotel en Restaurant Greate Pier
Voorgevel van hotel-restaurant Greate Pier

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.