Ga naar inhoud
MAP

Camperplekken in Friesland

Ervaar vrijheid, trek er op uit met je camper en zoek een 'moai plakje' op een camperplek in Friesland, oftewel een mooi plekje. Waterland van Friesland is de regio met 7 Elfstedensteden, idylissche dorpjes, Friese meren, uitgestrekte weilanden en het bosrijke Gaasterland. Ideaal om eropuit te trekken en een roadtrip met je camper in eigen land te maken. Hieronder zie je allemaal camperplekken in Zuidwest Friesland met tips erbij van VVV Waterland van Friesland. Stippel jouw route uit in Zuidwest Friesland of maak de Tocht der Tochten met je camper en rijd de Elfstedentocht. Bekijk en kies hieronder jouw camperplaats in Zuidwest Friesland.

Vind een camperplek in Friesland

Camperplaats Sneek

Camperplaats Sneek Waterpoort Sneek

Bezoek Sneek met je camper. Er is voldoende keus voor een mooie camperplek in Sneek. Je vindt camperplaatsen in en bij Sneek bij jachthaven en camping De Domp, het Amicitia Hotel en bij camping Pasveer. Wanneer je je fiets meeneemt, trap je zo naar de binnenstad van Sneek en bezoek je daar de beroemde Waterpoort, de fontein van de 11fountains, het Fries Scheepvaart Museum en kom je bij op een gezellig terras. Zin om te shoppen? In Sneek kun je je hart ophalen!

Camperplek Gaasterland

Camperplek Gaasterland Een oud licht blauw busje staat met het luikje open onder bomen in een zonnig hoekje met 2 stoeltjes en een tafeltje ervoor.

Een camperplek in Gaasterland is snel gevonden! Ben je op zoek naar een camperplek in het bos dan ben je bij camping De Waps aan het juiste adres. Zoek je een camperplek aan de kust van het IJsselmeer dan moet je bij de Braamberg in Mirns zijn. In Gaasterland waan je je in een ander Friesland met haar glooiende landschappen en vele bossen. Heerlijk om met de camper naartoe te gaan.

Camperplek Heeg

Camperplek Heeg allemaal boten aan de oeverkant. naast de oever staan allemaal winkels

Een camperplek in Heeg vind je al snel aan het water bij een jachthaven of op een camping. Heeg is een echt watersportdorp. Daarom sta je met je camper al snel heerlijk aan het water en kun je genieten van de passerende bootjes. Camperplaatsen in Heeg vind je bij passantenhaven Heegerwal, Ottenhome Heeg en camping Oan 'e poel. Ga wanneer je in Heeg bent eens mee met de palingaak, zij organiseren in de zomer vaak avondvaartochten. Geniet van de omgeving en leer meer over de palinggeschiedenis van Heeg.

Camperelfstedentocht

Camperelfstedentocht Camper bij tegeltjesbrug

De Tocht der Tochten rijden kan iedereen! En nu Koning Winter het nu vaak laat afweten komen er steeds meer alternatieven bij. Een camperelfstedentocht is dan ook geweldige optie. Maak deze unieke roadtrip door Friesland langs alle Elfstedenstadjes en ervaar dat elk stadje haar eigen geschiedenis en sfeer heeft. Ook elk seizoen heeft haar charme. Deze Elfstedentocht met de camper is geschikt voor elk seizoen, in je eigen tempo!
 

Camperplek Hindeloopen

Camperplek Hindeloopen Foto van een blauw reddingsboothuisje aan de haven van Hindeloopen

Bij Camping Hindeloopen heb je mooie verharde camperplaatsen op grasbeton voor jouw bezoek aan Elfstedenstad Hindeloopen. De ideale uitvalsbasis om met jouw camper Hindeloopen te ontdekken. Hindeloopen is bekend van de unieke klederdracht die je kunt ontdekken in museum Hindeloopen. Deze Hindelooper stoffen koop je nog bij een paar winkeltjes in Hindeloopen. Of leer Hindelooper schilderen bij de laatste schilders in Hindeloopen.

Camperplek in Friesland aan het water

Camperplek in Friesland aan het water camper aan het water in woudsend

Ben je op zoek naar een camperplek aan het water in Friesland? Dan moet je in Waterland van Friesland zijn! Hier vind je de Friese meren en een uitgestrekte IJsselmeerkust. Zie je jezelf al zitten voor je camper met een drankje in de hand terwijl je de zon in het Friese water ziet zakken? VVV Waterland van Friesland helpt je graag en heeft alle camperplaatsen in Zuidwest Friesland voor je op een rij gezet met veel opties voor camperplaatsen aan het water.

Maak een stedentrip

Maak een stedentrip avond in de binnenstad van bolward in de winter verlicht

Ga op stedentrip met je camper. In Zuidwest Friesland vind je maar liefst 7 van de 11 Elfsteden. In elke stad is er altijd een mooie camperplek in de buurt te vinden. Combineer twee of drie steden tijdens een weekendje weg met je camper en breng een bezoek aan de prachtige Elfstedenstadjes.

Elfsteden tocht met camper

Het hele jaar door kun je de Elfsteden tocht met de camper rijden. Je hoeft dus nooit meer te wachten voor de perfecte weersomstandigheden. We hebben een mooie route samengesteld om de Elfstedentocht met de camper te ontdekken. De route is zo'n 200 kilometer lang inclusief camperplaatsen onderweg! Zo kun je zelf kiezen hoelang je over de route doet. Vergeet niet om de Elfsteden te bekijken! De route start (en eindigt) officieel in Leeuwarden, maar je kan uiteraard de Elfsteden tocht met camper in elke Elfstedenstad beginnen. It giet oan!

Bekijk de Elfstedentocht camper route
Camper in Friesland Sloten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.