Ga naar inhoud
MAP

Expositie Jaap van Dijk

Bolsward

In werkplaats de Nieuwe Ruiter zijn 40 schilderijen tentoongesteld met allerlei thema's, zoals; bekende popsterren, natuurlandschappen, de mens,, Friese stadsgezichten en dieren.

Vanaf 2 april tot en met 31 mei 2024 zullen er ongeveer 40 werken hangen van Jaap van Dijk (Emmeloord 1958). Jaap is een autodidact beeldend kunstenaar en laat middels zijn schilderijen zijn enorme veelzijdigheid zien. Hij heeft al meer dan twintig jaar zijn sporen ruimschoots verdiend als kunstschilder, tekenaar en illustrator.  Jaap woont en werkt dichtbij de Friese waddenkust. Zijn liefde voor het Friese landschap en voor de natuur vertaalt hij in schilderijen met o.a.; landschappen, dieren, zeilbootjes. Maar zijn passie voor muziek wordt ook voelbaar in schilderijen van verschillende muzikanten zoals; Freddy Mercury, Prince, Golden Earring en Keith Richards. Jaap heeft liefde en oog voor de mensen om hem heen, de natuur, zijn overleden atelierhond, bootjes op het water met prachtige luchten, stadsgezichten. Het werk van Jaap laat een losse schilderstreek zien, waarbij hij een ultiem vrijheidsgevoel weet uit te drukken en zijn krachtig en warm kleurgebruik geeft zijn werk een intense expressie.

Zijn werk heeft al in menig expositie gehangen zoals in Amsterdam, Stuttgart en Wenen.

Na vele jaren aan de Seedyk gewoond te hebben, bemand Jaap sinds juli 2023 samen met zijn zoon Warmoestraat 7 in St. Annaparochie. Devon zijn zoon in de Bildtse tattooshop en Jaap in Atelier Jaap van Dijk. Zij delen dezelfde voordeur maar met verschillende kunstzinnige activiteiten. Jaap geeft schilderlessen en workshops en hij werkt daarnaast voor zichzelf aan zijn schilderijen en aan opdrachten.

Wanneer:
t/m 31 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Expositie Jaap van Dijk

Werkplaats De Nieuwe Ruiter
St. Jansstraat 8
8701 KZ Bolsward
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.