Ga naar inhoud
MAP

Museumweek: D.E rondleidingen & Lente Maakfabriek

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Joure, Joure

Tijdens de Nationale Museumweek van 30 maart t/m 5 april 2024 organiseert Museum Joure bijzondere activiteiten. Zo zijn er voor volwassenen speciale rondleidingen over Douwe Egberts. Voor kinderen is er een speciale speur-/doetocht onder de titel ‘Lente M...

Nationale Museumweek in Museum Joure

Gevarieerd programma voor jong en oud

Van 30 maart t/m 5 april is het Nationale Museumweek. En natuurlijk doet ook Museum Joure daaraan mee met een aantal bijzondere activiteiten. Zo zijn er voor volwassenen themarondleidingen over Douwe Egberts, mét een kijkje in historische ruimtes die anders gesloten zijn. Voor kinderen is er een speciale speur-/doetocht onder de titel ‘Lente Maakfabriek’ door de museumpanden en de tuin. En natuurlijk geldt ook landelijke actie; deze week mag je ook met een geleende museumkaart gratis naar binnen. 

Hele week Themarondleidingen Douwe Egberts
Tijdens de Nationale Museumweek zijn er (bijna) dagelijks om 14.00 themarondleidingen over Douwe Egberts. De rondleiders vertellen mooie verhalen over dit wereldwijd opererende bedrijf en nemen de bezoekers mee door de panden van Museum Joure. Daar kun je het eerste winkeltje van D.E., de Witte Os, en de prachtige salons van de voormalige eigenaren van Douwe Egberts bekijken. Natuurlijk breng je daarna ook een bezoek aan de vernieuwde tentoonstelling over Douwe Egberts.

Van tevoren opgeven via de site is aan te raden, want vol=vol. Deelnemers betalen alleen de reguliere entreeprijs van € 10,00 (online) of € 10,50 (aan de kassa) inclusief een kopje koffie of thee per persoon. Met de Museumkaart heb je gratis toegang tot deze activiteit.


Speciale doe-/speurtocht met als thema ‘de lente’
Voor kinderen staat er vanaf 30 maart een speciale Lente Maakfabriek klaar. Dat is de naam voor een uitgebreide doe-/speurtocht door het hele museum. Overal zijn korte doe-activiteiten, in het museum èn in heerlijke tuin van Museum Joure. De materialen daarvoor zitten in een vrolijk lentetasje. Voor deze activiteit hoef je je niet op te geven. Deelnemers betalen alleen de reguliere entreeprijs van € 5,50 (online) of € 6,00 (aan de kassa) per kind, inclusief glaasje limonade. Ook hier geldt, met de Museumkaart heb je gratis toegang.

Leen je Museumkaart uit

Let op: alleen in deze (museum)week mag de Museumkaart uitgeleend worden. Dus je kunt met je eigen Museumkaart nu ook iemand anders blij maken met een dagje Joure.

Voor tickets en meer informatie: www.museumjoure.nl/museumweek

Wanneer:
t/m 5 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 10,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museumweek: D.E rondleidingen & Lente Maakfabriek
Museum Joure

Museumstraat 2
8501 CD Joure
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.